Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-08-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 13 augustus
Radio 1 - 11.04 uur

DE FINANCIëLE CRISIS STAAT CENTRAAL IN TROS KAMERBREED

In TROS KAMERBREED van zaterdag 13 augustus zijn te gast: financieel specialisten van PvdA, D66 en SP: Ed Groot, Wouter Koolmees en Ewout Irrgang. De problemen in zowel de Verenigde Staten als Europa zijn groot en echte oplossingen zijn nog niet gevonden. De miljarden euro's steun aan Griekenland hebben niet kunnen voorkomen dat de malaise is overgeslagen naar Spanje en Italië. Na de afwaardering van de kredietwaardigheid van de VS, voor het eerst in de geschiedenis, leden de beurzen wereldwijd groot verlies. De president van de Europese Centrale Bank, Jean Claude Trichet, spreekt van 'de ergste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog'.

De financieel specialisten komen dinsdag voor de derde keer deze zomer terug van reces. Deze keer roepen ze premier Rutte en minister van Financiën De Jager op het matje. De Tweede Kamer wil weten hoe het kan dat Rutte zich 50 miljard euro vergiste bij de presentatie van het laatste reddingsplan voor Griekenland.

Wat is er aan de hand en hoe groot zijn de zorgen bij de financieel specialisten in de Tweede Kamer? Wat moet er gebeuren om de euro te redden van de ondergang en Griekenland en andere landen niet failliet te laten gaan? Dreigt er een wereldwijde recessie? Wat zijn de risico's voor ons, de inwoners van Europa? Is meer macht voor Europa de oplossing? Of is minder integratie juist de oplossing? Over deze en andere vragen praat Margriet Vroomans met de financieel specialisten Groot (PvdA), Koolmees (D66) en Irrgang (SP)

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.