Ingezonden persbericht


Hilversum, 11-08-2011

ONTWERPER WIM CROUWEL TE GAST IN AVRO OPIUM OP RADIO 1

Opium, het kunst- en cultuurprogramma van de AVRO op radio 1, is elke zaterdag te horen van 14.30-16.30 uur. Opium Radio komt dit keer vanuit het Videocentrum van de NOS op het Mediapark in Hilversum. De presentatie is in handen van Hans Smit.

14:30 - 15.30 uur


· Te gast is ontwerper Wim Crouwel. Hij is een van Nederlands belangrijkste ontwerpers van de 20ste eeuw. Crouwel ontwierp affiches, postzegelontwerpen, catalogi, kalenders en letterontwerpen voor het Van Abbe Museum en het Amsterdamse Stedelijk Museum. Dit voorjaar was er in Londen een overzichtstentoonstelling van Crouwel te zien in het prestigieuze Design Museum; 'Wim Crouwel, A Graphic Odyssey'. Vanaf deze week is het werk te bewonderen in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

15:30-16.30 uur


· Een gesprek met A.L. Snijders, schrijver en bedenker van het zkv; het zeer korte verhaal. Deze zomer verscheen zijn novelle De Incunabel. Hierin maakt de lezer kennis met David Offenberg, een jongen die niet al te veel van het leven vraagt en zijn broer Piet, die een radicale wending aan zijn bestaan geeft. Aan het einde van De Incunabel maakt A.L. Snijders inzichtelijk hoe het schrijven van deze novelle in zijn werk is gegaan.

()
opium.avro.nl

Opium Radio: zaterdag 13 augustus vanaf 14.30 uur op Radio 1.

---

Noot voor redacties