NCRV

ZomerNachten: NVVE-directeur Petra de Jong

Ingezonden door NCRV op 29 juni, 2011 - 15:49



zaterdag 13 augustus 2011 - 00:02 uur
Zender:
Radio 1

Vrijdag 12 / zaterdag 13 augustus

NVVE-directeur Petra de Jong maakt in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus een eigen radioprogramma in de NCRV-serie ZomerNachten op Radio 1. Ze zal in anderhalf uur haar eigen verhaal vertellen; hoe ze de live-uitzending invult, is helemaal aan haar.

Petra de Jong (1953) groeide op in Curaçao en Kenia, in een gesloten gemeenschap. Bij terugkomst in Nederland leerde ze haar eigen weg te gaan. Twintig jaar lang werkte ze als longarts in verschillende ziekenhuizen. Ze promoveerde in 1994. In 2008 werd ze directeur van de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Haar levensmotto: Het leven is vergankelijk, je moet ervan genieten en zorgen voor een waardig levenseinde'.

De Jong: "Omdat het programma zich in de nacht afspeelt wil ik vertellen over mijn dromen en mijn nachtmerries."

ZomerNachten onderscheidt zich van andere radioprogramma's doordat er geen presentator aanwezig is: de hoofdpersoon vertelt in anderhalf uur live zijn of haar eigen verhaal. In Zweden, waar dit format al vijftig jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De NCRV maakt acht afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode 8 juli t/m 26 augustus.

Andere gastheren/gastvrouwen in deze reeks ZomerNachten:

Duncan Stutterheim, oprichter en directeur van ID&T Pia Douwes, musicalster
Jules Tielens, psychiater
Jan Luiten van Zanden, economisch historicus
Agnes Jongerius, voorzitter FNV
Marcel Kurpershoek, ambassadeur Polen
Johan Derksen, hoofdredacteur Voetbal International Programma:
ZomerNachten
Foto:
ZomerNachten - Petra de Jong
Website:
http://zomernachten.ncrv.nl