Politie Groningen

Zaterdag 13 augustus 2011

Provincie Groningen, 13-08-2011

Meisje lastig gevallen

MUSSELKANAAL Een 16-jarig meisje uit de gemeente Stadskanaal is vrijdagmiddag lastig gevallen door een nog onbekende jongen. Het meisje fietste omstreeks 13.30 uur over het Tweede Boerendiep toen de jongen naast haar kwam fietsen. Hij trok haar ineens van haar fiets en betastte haar. De jongen ging er vervolgens vandoor en fietste de bossen in. Een alerte getuige zag wat er gebeurde. Hij ving het meisje op en belde de politie. Agenten hebben in de omgeving uitgekeken naar de verdachte. Dat leverde helaas niets op. Wel is een duidelijk signalement bekend. Het gaat om een jongen van circa 17 jaar oud. Hij heeft een opvallend groot rond hoofd, kort stekelig blond haar en een fors postuur. Hij fietste op een grijsblauwe mountainbike. De politie doet onderzoek. Mogelijk hebben mensen informatie over de verdachte. Of hebben mensen iets gehoord of gezien wat mogelijk verband houdt met deze zaak. Zij worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen:

Telefoon:0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Mail:via de website

Twitter: @marcel_werkman

Politie zoekt getuigen van inbraak

OBERGUM De politie doet onderzoek naar een inbraak waarbij opvallende goederen zijn gestolen. Mogelijk hebben eventuele getuigen iets gehoord of gezien. De dader of daders hebben tussen woensdag 10 augustus 19.00 uur en donderdag 11 augustus 14.00 uur ingebroken in een witgoed- en elektronicazaak aan de Hoofdstraat in Obergum. De daders wisten binnen te komen door een ruit te vernielen. Ze hebben vervolgens enkele televisies, recorders, wasdrogers en wasmachines en wat kleiner huishoudelijke apparaten buit gemaakt. De eigenaar gaat na welke goederen hij exact mist. Ook werd een geldbedrag ontvreemd. Mogelijk dat de daders gebruik hebben gemaakt van een auto met aanhanger of een grotere wagen. Buurtonderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd. Mogelijk dat mensen toch iets gezien of gehoord hebben of informatie hebben over het aanbieden van dergelijke goederen. Met die mensen willen wij graag in contact komen:

Telefoon:0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Mail:via de website

Twitter: @ron_wolsink

Politie rolt hennepkwekerij op

ONSTWEDDE De politie heeft vrijdagmorgen in een schuur aan de Streekweg in Onstwedde een hennepkwekerij opgerold. Buiten de schuur hoorden de agenten al een afzuiginstallatie. Eenmaal in de schuur was een ruimte afgetimmerd waarin 1500 hennepplantjes stonden. Ook werd duidelijk dat er al eerder geoogst was. De hennep en de goederen werden in overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen en vernietigd. Uit onderzoek van de medewerker van Enexis bleek dat de stroomvoorziening illegaal was afgetapt. Er is nog geen verdachte aangehouden. Daar wordt nader onderzoek naar verricht.

Jongen rijdt op pompmedewerker in

WINSUM Een 18-jarige jongen uit Groningen wordt er van verdacht op een medewerker van een tankstation te zijn ingereden. De jongen had getankt bij de benzinepomp aan de Garnwerderweg in Winsum. Hij weigerde echter te betalen. Hij had geen cash bij zich. De medewerker stelde voor om met hem geld te gaan halen. Hierop reageerde de jongen agressief en hij reed op de medewerker in. Hij moest aan de kant springen om niet geraakt te worden. Ook bedreigde hij de medewerker. Hij probeerde vervolgens alsnog te pinnen. Vanwege te weinig saldo lukte dat niet. De medewerker had de politie al ingeseind. De verdachte werd aangehouden. De scooter is in beslag genomen, omdat hij verklaarde dat die is gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tabak buit gemaakt bij inbraak

MARUM Onbekenden hebben vrijdagnacht in een supermarkt aan de Wendsteinweg in Marum ingebroken. De deur werd met geweld opengebroken. Een alarm waarschuwde de politie. Agenten stelden een onderzoek in en kregen hierbij hulp van een politiehond. Dit onderzoek had niet direct resultaat. De daders wisten in ieder geval een grote hoeveelheid tabak buit te maken. Ook richtten ze behoorlijke schade aan in de zaak. Vijf verdachten zijn vastgelegd op camera. De eigenaar gaat na wat de exacte buit is geweest. De politie stelt een onderzoek in.

Bedrijfsinbraak

SAPPEMEER In Sappemeer werd vrijdagnacht aan De Vosholen ingebroken bij een bedrijf. De dader of daders wisten computers en beamers buit te maken, nadat ze binnen wisten te komen door ramen te vernielen. Er zijn meerdere technische sporen vastgelegd en de politie doet onderzoek. Korte tijd later wilden andere agenten op de N33 bij Veendam een auto en inzittenden controleren. Een stopteken werd genegeerd. Een achtervolging was het gevolg. Uiteindelijk kon de auto langs de kant van de weg gezet worden. Een 24-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden. De bestuurder wist te ontkomen. Op de achterbank van de auto lagen koffers, laptoptassen en
schroevendraaiers. Ook had hij een opvallend geldbedrag bij zich. De spullen en zijn auto werden in beslag genomen. De politie onderzoekt of deze man in aanmerking komt voor de inbraak.

Botsing tussen auto en scooter

OUDE PEKELA Een 14-jarig meisje uit Stadskanaal is vrijdagmiddag op de kruising van de Feiko Clockstraat en de Raadhuislaan licht gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het meisje zat achterop bij een 17-jarige jongen uit Veendam. Zij kregen geen voorrang van een 36-jarige automobiliste uit Oude Pekela. Het meisje werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Later op de dag bleken de twee gelukkig alleen wat schaafplekjes te hebben overgehouden aan de botsing. De bromfiets werd nog gecontroleerd door de technische verkeerspolitie. De voorrem ontbrak en de achterrem werkte niet goed. De scooter was ook flink beschadigd. Het kentekenbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden na huiselijk geweld
GRONINGEN Een 43-jarige man uit Groningen is vrijdagavond bij de woning van zijn ex aangehouden voor bedreiging. Zijn ex had hem gebeld om wat orde te scheppen in het gezin. De man nam een vriend mee en eenmaal bij het adres in de Korrewegwijk trapte hij de voordeur in en ging achter zijn zoon aan. De 15-jarige was zo bang geworden dat hij van het balkon naar beneden is gesprongen. Zijn vader sprong ook naar beneden en ging zijn zoon achterna op straat. Op het balkon werd een mes gevonden. Ook had de verdachte een wond aan zijn hand wat in het ziekenhuis gehecht moest worden. De politie doet onderzoek en schakelt de hulpverlening in.

Bromfietser onder invloed

WINSCHOTEN - Agenten hebben vrijdagavond een 52-jarige man uit Beerta aangehouden voor rijden onder invloed. Eerder op de avond was er al een melding geweest over deze man, maar surveillance door agenten leverde toen geen verdachte op. Korte tijd later kwam de tweede melding binnen. Agenten en stadswachten keken naar de verdachte uit en zij troffen hem op De Venne. Bij het Stadspark op de Beertsterweg kon hij worden aangehouden. Hij had bloeddoorlopen ogen en sprak met de zogenaamde dubbele tong. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor fietsdiefstal

TER APEL Een 61-jarige vrouw uit Ter Apel is vrijdagavond korte tijd haar fiets kwijt geweest. De vrouw was bij een supermarkt aan De Omloop toen zij zag dat haar fiets op een aanhangwagen was gelegd. De auto en aanhanger reed net weg. Ze noteerde het kenteken en belde de politie. De voordeur van de woning in Musselkanaal van de tenaamgestelde van de auto was open. Een 36-jarige man vertelde de fiets te hebben gestolen. De fiets stond achter het huis en het slot was verwijderd. Hij werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets wordt teruggegeven aan de vrouw.

Jongen onder invloed botst tegen politieauto

LEEK Een 18-jarige bromfietser uit Leek is vrijdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Dat kon pas nadat hij tegen de politieauto botste. Agenten zagen de jongen op De Tip rijden. Hij reed op hen af, minderde vaart en stopte. De agenten zagen dat hij moeite had om zichzelf en zijn bromfiets overeind te houden. Op het moment dat ze hem aanspreken en staande willen houden voor een blaasproef gaat hij er vandoor. Een achtervolging was het gevolg en toen de jongen een steegje in reed, hebben ze hem opgewacht bij de uitgang van het steegje in de Tolberterstraat. De politieauto stond stil en de jongen reed al slingerend op de auto af. Hij knalde er tegenaan en viel op de grond. Zelfs toen probeerde hij nog weg te komen. De beginnend bestuurder werd beet gepakt en na een blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder onder invloed rijdt tegenligger aan

KOLHAM Een 24-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagmiddag op de Knijpslaan in Kolham aangehouden. Een alerte getuige die achter hem reed op de N387, belde de politie nadat hij zag dat de alarmlichten van de auto aan waren en de man rare capriolen uithaalde op de weg. Een andere getuige zag dat de man een andere auto had aangereden en gewoon was doorgereden. Agenten gingen op de melding af en reden de betreffende auto tegemoet. De bestuurder kreeg een stopteken, maar negeerde die eerst. Uiteindelijk gaf hij toch gehoor aan het stopteken. De agenten roken een sterke alcohollucht toen ze de portieren openden. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. De bestuurder van de auto die hij geraakt had, meldde zich later ook op het politiebureau. Hij vertelde dat de verdachte op zijn weghelft reed en de buitenspiegel van zijn auto raakte. De buitenspiegel was kapot en ook de ruit van het linker portier sneuvelde. De verdachte is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. De alerte getuigen werden vriendelijk bedankt voor hun hulp.