Politie Brabant-Noord

Bekende oplichter aangehouden

Boekel, 13-08-2011

Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur is een 54-jarige man uit Volkel aangehouden bij een winkel aan de Kerkstraat voor oplichting. De man belde eerder die middag en zei sponsorgeld voor een plaatselijke sportclub op te komen halen. Het winkelpersoneel vertrouwde het niet en controleerde het bij hun baas. Toen de man rond 17.00 uur toch de winkel binnenkwam, kon het personeel hem aanhouden. De man is overgedragen aan de politie en aan hetbureau in verzekering gesteld.

Op 22 juli jl. waarschuwde de politie ondernemers van midden- en kleinbedrijven in de regio al een tweede keer voor deze notoire oplichter. Hij zou eerder dit jaar al gesignaleerd zijn in Uden, Mill en Nistelrode. Deze man is in mei al aangehouden en moet voor de rechter verschijnen. In juli werd een cafetaria in Nistelrode vermoedelijk slachtoffer van deze man. De politie onderzoekt nu voor welke zaken de man nog meer in aanmerking komt.

Bij vermoeden van een strafbaar feit of nuttige informatie, kan er contact opgenomen worden met de politie voor het doen van aangifte op nummer 0900-8844.