Politie IJsselland

|     |Keijenborg - Man aangehouden voor heling fiets            |
Een 26-jarige man uit Keijenborg (gemeente Bronckhorst), is vrijdag 12 augustus door de politie aangehouden op verdenking van heling, nadat bij hem in de tuin een fiets werd aangetroffen die van diefstal afkomstig bleek.

De politie raakte met de man in gesprek bij een onderzoek naar inbraken. In zijn tuin werd vervolgens een fiets aangetroffen die van diefstal afkomstig bleek. Hij werd aangehouden. De fiets werd in beslag genomen. De herkomst van de fiets is nog niet vastgesteld.

|     |Silvolde - Twee mannen opgepakt na forse mishandelingen   |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 augustus twee mannen uit Lochem en Gendringen opgepakt, nadat ze kort daarvoor op de Ulftseweg in Silvolde twee jongens van 17 en 18 jaar hadden mishandeld. De 18-jarige werd met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie die deze nacht op de Ulftseweg, rond de camping van Huntenpop, extra toezicht hield, werd rond 02.40 uur aangesproken door een 17-jarige jongen die kort daarvoor was mishandeld. Toen de agenten met het opgegeven signalement op zoek gingen naar de verdachten, troffen ze de verdachten even verderop, op straat aan. Het tweetal, een 37-jarige man uit Lochem een 45-jarige uit Gendringen, werden ter plaatse aangehouden.

Tegelijkertijd meldde zich een groepje jongelui, dat de agenten wees op een vriend van hen, een 18-jarige jongen uit Ulft, die daar vlak in de buurt op straat lag en volgens de vriendengroep mishandeld was door het tweetal, inmiddels aangehouden, verdachten. De 18-jarige jongen was moeilijk aanspreekbaar en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

|     |Wehl - Twee tieners aangehouden na mishandeling           |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jongens, een 15-jarige uit Wehl en een 18-jarige uit Angerlo opgepakt nadat ze eerder die nacht een 17-jarige jongen uit Doesburg hadden mishandeld.

Het drietal trof elkaar op een feestje in Wehl, waarbij en oud conflict ter sprake kwam. De jongen uit Doesburg werd daarbij flink mishandeld en liep kneuzingen en bloeduitstortingen in zijn gezicht op. Hij deed later in de nacht aangifte bij de politie, waarna de beide verdachten in de vroege ochtenduren in hun woningen konden worden aangehouden. Ze zijn voor ander onderzoek ingesloten.

2011112140


---

(

(

---- --