Politie IJsselland

|     |Vaassen-Dronken bestuurder rijdt op velg en lekke band    |
Een 56-jarige autobestuurder uit de gemeente Apeldoorn, reed in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 augustus met zijn bestelauto op één velg en één lekke band. De politie zag de auto met heel veel kabaal rijden op de Apeldoornseweg in Vaassen. De bestuurder bleek flink onder invloed van alcohol en werd met zijn auto van de weg gehaald.

De politie zag de man rond 01.00 uur rijden vanuit het centrum van Vaassen in de richting Apeldoorn. Naast het kabaal, viel de auto op doordat de blanke velg op het wegdek zorgde voor een spoor van vonken dat in de donkere nacht een bijzonder schouwspel opleverde. De politie gaf de man een stopteken en constateerde dat hij onder invloed verkeerde. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Omdat een ademanalyse mislukte, werd een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. De politie onderzoekt nog waar en hoe de schade aan de beide banden van zijn auto zijn ontstaan.

2011112094

|     |Ermelo - Drietal opgepakt na grove mishandeling 21-jarige |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie jonge mannen van 18, 25 en 27 jaar oud aangehouden op verdenking van een grove mishandeling van een 21-jarige Ermeloër op de Stationsstraat in zijn woonplaats. Het drietal zit vast. Het slachtoffer liep zichtbaar letsel op in zijn gezicht.

De mishandeling werd rond 3.15 uur bij de politie gemeld. Het slachtoffer kwam de drie mannen op de Stationsstraat tegen en door nog onbekende redenen, werd hij vastgepakt en met een ketting in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer liep zichtbaar letsel op in zijn gezicht en zal zich - indien dat zaterdag nodig mocht blijken - onder doktersbehandeling stellen. Door een zeer attente getuige werd de route van het drietal dat, na de mishandeling verder liep, gevolgd en aan de politie doorgegeven, waarna de drie verdachten op de Harderwijkerweg konden worden ingerekend. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

2011112120

|     |Harderwijk-  Dronken man aangehouden                      |
Een 23-jarige man uit Harderwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 augustus aangehouden voor openbare dronkenschap. De man zorgde voor overlast in de omgeving van de Bruggestraat in zijn woonplaats.

De politie trof de man rond 4.50 uur op de Bruggestraat. Hij bleek fors onder invloed van alcohol en schreeuwde herhaaldelijk. Hij werd door de politie overgebracht naar het bureau waar een proces-verbaal werd opgemaakt. Familie van de man heeft hem opgehaald en meegenomen naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

2011112163

|     |Putten - Man (24) ingesloten voor bezit XTC               |
De politie van Putten heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 augustus een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegen het bezit van enkele pillen, vermoedelijk XTC.

De politie zag, dat de man zich die nacht op straat een paar keer verdacht gedroeg. Hij werd kort daarna op de Achterstraat aangetroffen en bleek in het bezit van enkele pillen, vermoedelijk XTC. De man werd voor nader onderzoek ingesloten. De pillen werden in beslag genomen. De politie maakt een proces-verbaal op.

2011112084

|     |Harderwijk-  Extra politietoezicht jeugdhangplek          |
De politie houdt de jeugdhangplek aan de Nonnenstraat en de Kapelsteeg in Harderwijk extra in de gaten. De laatste tijd krijgt de politie meldingen van overlast door jeugd op die plek. De overlast bestaat onder andere uit geluidsoverlast en vernielingen.

Maandag 8 augustus kreeg de politie een melding van overlast van jongeren. Een 18-jarige jongeman, een 15-jarig meisje en een 16-jarig meisje (alledrie uit Harderwijk) werden bekeurd. Ze kregen elk een boete van 70 Euro voor het hangen in portieken.

De locatie aan de Nonnenstraat en de Kapelsteeg is een aandachtspunt voor politie in verband met veelvuldig hangen van overlastgevende jeugd.

|     |Vaassen/ Epe/Hattem -  5-tal autoinbraken                 |
Tussen vrijdagavond en zaterdagochtend 13 augustus zijn bij de politie een vijftal inbraken in geparkeerde personenauto's gemeld. De inbraken vonden plaats op de carpoolplaats aan de Geestraat in Vaassen, de Postoor Somstraat in Epe (2x) en de parkeerplaats naast de Boni in Hattem (2x).

De buit is nog niet helemaal helder. In ieder geval wordt een autoradio vermist. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de inbraken en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen via 0900-8844.

2011112200 2011112135 Einde berichten
---

(

(

---- --