Politie Gelderland-Zuid

Verdachte van insluiping aangehouden

Culemborg, 13-08-2011 o Vrijdagavond omstreeks 23.00 uur heeft de politie een 20-jarige man uit Culemborg aangehouden. Hij wordt er van verdacht een woning aan de Vanghoutstraat te zijn binnen gedrongen en daar de bewoonster te hebben bedreigd. Er raakte niemand gewond.

Iets over 21.00 uur kreeg de politie een melding dat er een manspersoon een woning was binnen gegaan en daar de bewoonster had bedreigd met een hamer. De vrouw had de verdachte met pepperspray bespoten. De man hield daarbij een kledingstuk voor zijn gezicht maar sloeg wel op de vlucht.

Toen de agenten bij de woning aankwamen troffen zij de 34-jarige vrouw overstuur aan. De vrouw en haar dochtertje hadden zelf ook erg last gekregen van de pepperspray. Beiden werden even later door ambulancepersoneel gecontroleerd. De vrouw had een goed signalement kunnen doorgeven zodat de politie meteen naar de verdachte kon uitkijken. Deze kon later die avond elders in Culemborg worden aangehouden. De politie maakte gebruik van SMS-alert.

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de politie van de Districtsrecherche van District De Waarden, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (14)

Laatst gewijzigd 13-08-2011 10:02 | © Regio Gelderland-Zuid |