Politie Drenthe

Zaterdag 13 augustus

Provincie Drenthe, 13-08-2011

Politie controleert in verkeer

ASSEN De politie heeft vrijdagochtend en middag een verkeerscontrole gehouden aan de Overcingellaan en de Nobellaan. Op beide locaties geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. Aan de Overcingellaan werden 2046 autos gecontroleerd. 198 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/uur. Aan de Nobellaan werden 1393 voertuigen gecontroleerd. 38 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.

Man aangehouden wegens mishandeling

AALDEN Agenten hebben vrijdagavond een 30-jarige man uit Aalden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 23-jarige man uit Aalden. Laatstgenoemde raakte gewond aan zijn hoofd en is voor onderzoek naar de huisartsenpost gebracht. De mishandeling vond plaats aan het Witte Zandpad in Aalden. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man schiet zichzelf in been

COEVORDEN Een 35-jarige man uit Coevorden raakte vrijdagavond gewond aan zijn been, toen hij met zijn vriendin in de auto zat. Hij zou door een nog onbekende man zijn beschoten en daarop belde het tweetal de politie. Agenten hebben ter plaatse twee verschillende verklaringen aangehoord van de man en vrouw en hen hiermee geconfronteerd. Uiteindelijk bekende het tweetal het verhaal te hebben verzonnen. De man bleek zichzelf per ongeluk in zijn been te hebben geschoten. Het wapen zat in zijn broekzak en ging per ongeluk af. Het wapen en de munitie zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige vrouw uit Groningen aangehouden aan de Kroon in Hoogeveen. De vrouw werd verdacht van het rijden onder invloed. Zij blies op het bureau 410 ugl. De vrouw is meegenomen naar het bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw met au

WILHELMINAOORD Een vrouw uit Noordwolde (Friesland, leeftijd nog onbekend) raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag betrokken bij een eenzijdig ongeval aan de Koningin Wilhelminalaan. Ze botste, door nog onbekende oorzaak, met haar voertuig tegen de stoeprand. Hierdoor botste de bestuurster onder meer tegen een lantaarnpaal en een boom waarna het voertuig op de zijkant tot stilstand kwam. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling

EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling die vrijdagmiddag rond 17.15 uur heeft plaatsgevonden. Vier jongens zijn belaagd door een groep van ongeveer zes jongens bij een speelveld achter het winkelcentrum in de wijk Bargeres in Emmen bij de Rolderbrink/Ruinerbrink. Kort daarvoor zou een woordwisseling zijn geweest tussen de twee groepen jongeren. Twee van de vier jongens zijn geslagen met een honkbalknuppel en zijn naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Eén van hen raakte ernstig gewond in zijn gezicht. De verdachten zijn vermoedelijk in een rode/roze Seat Leon weggereden in de richting van de Brinkerweg. De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over deze ernstige mishandeling. Deze mensen worden verzocht te bellen via 0900-8844.

Getuigen van poging winkeldiefstal gezocht

MEPPEL Een medewerker van een drogisterij aan de Hoofdstraat in Meppel heeft vrijdagmiddag een winkeldiefstal weten te voorkomen. De medewerker zag dat een nog onbekende man parfum in een tas deed en sprak de man aan op verdenking van diefstal. Daarop werd de politie gebeld en verzette de verdachte zich hevig. Uiteindelijk wist de man te ontkomen. Wel liet hij een geprepareerde tas achter met daarin diverse goederen (o.a. parfum, make-up). De verdachte is een man van ongeveer 1.70 meter met zwart haar. Hij droeg een spijkerjas en een spijkerbroek. Getuigen die meer informatie hebben over deze poging tot winkeldiefstal, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Diefstal gereedschap en kabel uit container

KLAZIENAVEEN Tussen donderdagavond 21.00 uur en vrijdagochtend 6.00 uur is ingebroken in een container bij een in aanbouw zijnde woning aan de Kreeft in Klazienaveen. Uit de container is

onder meer gereedschap weggenomen en krachtstroomkabel. Getuigen van deze diefstal worden gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844.

Caravan over de kop op A28

BEILEN Vrijdagmiddag rond 17.15 uur sloeg een caravan over de kop op de A28 bij Beilen. De caravan begon door nog onbekende oorzaak te slingeren en sloeg meerdere malen over de kop. Het gevolg was een ravage op het wegdek en een file. Gelukkig raakte niemand gewond.

Diefstal plasmascherm

ASSEN Donderdagmiddag 11 augustus is ingebroken in een woning bij een flat aan de Schultestraat. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Uit de woning is onder meer een plasma televisie ontvreemd en een X-BOX spelcomputer met diverse spellen. Als mensen iets opvallends hebben gezien, wilt u dan contact opnemen met de politie via 0900-8844.