Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 12 juli 2011

Grachtenfestival presenteert i.s.m. Waternet Toekomstmuziek. Jong klassiek op het water

Op zaterdag 13 augustus, de tweede dag van de 14e editie, presenteert het Grachtenfestival in samenwerking met hoofdsponsor Waternet Toekomstmuziek. Jong klassiek op het water. Op 10 podia op en rond het festivalcentrum Het Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal zijn gratis concerten van ensembles van jonge musici. De concerten zijn om 14.00, 14.45 en 15.30 uur. NEOS Brass verzorgt het afsluitende concert op een ponton bij Het Compagnietheater.

Het Grachtenfestival staat bekend om de presentatie van klassieke muziek op bijzondere locaties en podia. De podia van Toekomstmuziek zijn zeker bijzonder. Zij bevinden zich niet alleen allemaal op het water, maar het zijn ook schepen en schuiten die normaliter voor werkzaamheden van Waternet worden gebruikt. Zo worden er ruimschuiten ingezet die Waternet gebruikt voor vuiltransport over het water, voor opgedregde fietsen uit de gracht of voor huisvuil. In deze ruimschuiten krijgt het publiek krijgt de kans om onder de waterlinie een concert bij te wonen op zo'n unieke 'concertlocatie'.

De serie Toekomstmuziek. Jong klassiek op het water markeert het begin van de samenwerking van het Grachtenfestival met nieuwe hoofdsponsor Waternet. Water is wat beide organisaties - vanuit verschillend perspectief - heel natuurlijk bindt en bij elkaar brengt. De titel Toekomstmuziek. Jong klassiek op het water is beide organisaties op het lijf geschreven. Waternet houdt zich bezig met onze watervoorziening nu en voor toekomstige generaties, het Grachtenfestival biedt toekomstige generaties nu een podium om hun talenten te etaleren en zo uit te groeien tot de geziene en graag gehoorde (top)musici van morgen.

Alle 10 concerten van Toekomstmuziek. Jong klassiek op het water zijn gratis bij te wonen. Het complete programma van de dag en van het complete Grachtenfestival op grachtenfestival.nl. Vanaf 1 augustus is het Grachtenfestivalprogramma ook te volgen op de VaarWater app van Waternet.

Friesland Bank is hoofdsponsor van het Grachtenfestival; hoofdbegunstiger is het VSBfonds. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, is beschermheer van het Grachtenfestival.

----------
Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende festival met klassieke muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam, met uitlopers naar andere stadsdelen zoals Noord. Gedurende 10 dagen is Amsterdam een podium voor jong Nederlands muzikaal talent en biedt het publiek - 45.000 bezoekers in 2010 - een muzikale reis langs bijzondere locaties, ongekend muzikaal talent en verrassende muzikale belevenissen.

Het Grachtenfestival 2011 vindt plaats van 12 t/m 21 augustus.

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht