Gemeente Ede

vrijdag, 12 augustus 2011

Pimp the park

info@ede.nl

Op 13 augustus opent Jachthuis Sint Hubertus gratis haar deuren voor 200 bezoekers. Dit rijksmonument in Nationaal Park De Hoge Veluwe staat dan in de spotlights vanwege de Nationale Monumenten Estafette. Een mooi moment om het bijzondere gebouw en het park extra onder de aandacht te brengen, via een e-card-wedstrijd op de site www.pimpthepark.nl.

In het weekeinde van 10 en 11 september is de 25 editie van de Open Monumentendag. De Stichting Open Monumentendag heeft vooruitlopend op dat weekend een monumentenestafette georganiseerd. Vanaf 25 weken voor Open Monumentendag staat elke week een ander monument in Nederland in de spotlight. Op 13 augustus is het de beurt aan het Jachthuis Sint Hubertus. De eerste 200 mensen die zich aangemeld hebben, krijgen daar die dag een gratis rondleiding en gratis entree tot het Park. De gemeente Ede is trots op Het Nationale Park de Hoge Veluwe, dat bijna helemaal op Edes grondgebied ligt.

e-cardwedstrijd

De rondleidingen zijn al helemaal vol, maar er is nog steeds kans op een gratis rondleiding in het Jachthuis!
Doe mee aan de e-cardwedstrijd op www.pimpthepark.nl. Maak een e-card door een foto van je gezicht te uploaden in een plaatje van een hert, met op de achtergrond het Jachthuis Sint Hubertus. De leukste kaart wint!
Er zijn twee gratis rondleidingen beschikbaar voor kinderen met hun ouder(s), broer(s) of zus(sen). De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de klassendag van de Open Monumentendag op vrijdag 9 september.

Jachthuis Sint Hubertus

Jachthuis Sint Hubertus was het woonhuis van Anton en Helene Kröller-Müller, de oprichters van Het nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. Het gebouw en interieur zijn in 1914 ontworpen door de beroemde Nederlandse architect H.P. Berlage.

De wedstrijd is ook te benaderen via de website van de gemeente Ede www.ede.nl en Nationaal Park De Hoge Veluwe www.hogeveluwe.nl.