Ingezonden persbericht


Persbericht

Grootste Nederlandse live webcast productie ooit een succes DutchView, MK2, Frontline Video en Miltenburg AV faciliteren unieke online productie tijdens Conventie van Achlum

Hilversum, 30 mei 2011

De keynote van Bill Clinton, 60 speeches, debatten en talkshows werden zaterdag razendsnel gestreamed en on demand beschikbaar gesteld voor uiteenlopende online media. Tijdens de Conventie van Achlum van Achmea realiseerde webcast-expert DutchView in opdracht van producent Feller Media de grootste live webcast ooit in Nederland. In opdracht van producent Feller Media verzorgde DutchView de faciliteiten voor een groot gedeelte van de registratie en het volledige livestream platform van het event dat plaatsvond in het door Achmea geconfisqueerde dorpje Achlum. Het nieuwe, state of the art streaming platform, mede ontwikkeld door zusterbedrijven ParkPost en NLbuzz, wordt binnenkort ook gebruikt door Eredivisie Live en andere grote klanten.

Conventie van Achlum
'De staat en de toekomst van Nederland' was het onderwerp van de dag, die goed bezocht werd. Talentvolle bekende en onbekende Nederlanders stelden thema's zoals gezondheid, pensioen, arbeidsparticipatie, veiligheid, mobiliteit en solidariteit aan de orde. De presentatie was in handen van voormalig NOS presentatrice Aldith Hunkar en de webcast was live te volgen via www.conventieachlum.nl, www.nu.nl en Omrop Fryslân. De volledige productie van de webcast en video on demand was in handen van de Hilversumse webtv producent Feller Media.

Prominente rol DutchView
DutchView leverde camera's, crew, verbindingen op zeven locaties, waaronder de kerk, Kop-hals-rompboerderij, Zomergasten en het hoofdpodium. Daarnaast de hoofdregiefaciltiteit van alle inkomende signalen en natuurlijk de registratie van de speech van de voormalig Amerikaanse president. DutchView Webcasting nam de distributie van Achlum naar Hilversum en de streaming van het eindsignaal in formaten als Flash, i-Pad, i-Phone en Silverlight voor haar rekening. In totaal is de live stream bijna 60.000 keer opgevraagd.

Patrick Wildschut, manager DutchView Webcasting: "Wij zijn trots dat Feller Media ons het vertrouwen heeft gegeven voor het uitvoeren van zo'n groot en belangrijk evenement. Natuurlijk is het altijd spannend om vanaf locatie live uit te pakken en nu met zoveel prominente gasten lag de lat nog hoger dan normaal. Mede dankzij de goede samenwerking met het team van de producent, heeft ons projectteam een prestatie van wereldformaat geleverd. Petje af!"

Ongekende productiegrootte
Naast Feller Media en DutchView waren MK2, Frontline Video en Miltenburg AV betrokken bij de registratie en de live webcast van de conventie. Nog niet eerder in Nederland is een dergelijk grote productie opgezet voor uitsluitend online publicatie. In totaal zijn 27 camera's opgesteld en 100 mensen facilitair ingezet om het evenement te registreren en te webcasten. Het redactie-, regie- en productieteam van Feller Media bestond uit nog eens 30 professionals. Feller Media produceerde alle video on demand (VOD), te zien via www.conventievanachlum.nl en www.youtube.com/waarzijnwemeebezig.

EINDE PERSBERICHT