SNS Reaal Groep



NIEUWSBERICHT
SNS Bank introduceert betaalrekening met rente

maandag 30 mei 2011

Klanten verdienen meer met SNS Betalen

Vanaf 30 mei biedt SNS Bank een volledig nieuwe betaalrekening aan. Met SNS Betalen komt SNS Bank tegemoet aan ideeën en wensen van klanten over betaaldiensten bij banken. Zo vergoedt SNS Bank bij SNS Betalen onder meer rente over het positieve saldo. Uit onderzoek blijkt dat meer dan tweederde van de Nederlanders het niet meer dan normaal vindt als banken dit doen.

De nieuwe betaalrekening van SNS Bank, die EUR 2,50 per maand kost, bevat veel nieuwe onderdelen. Zo vergoedt SNS Bank rente over de betaalrekening tot een positief saldo van 5.000 euro. Die rente - van momenteel 1,25 % - is de hoogste rente die klanten op een betaalrekening met dat bedrag op dit moment kunnen ontvangen. Daarnaast biedt SNS Betalen klanten de mogelijkheid om zelf in te stellen vanaf welk bedrag er automatisch geld van hun betaalrekening naar hun spaarrekening van SNS Bank wordt overgeboekt. Op die manier krijgen SNS Bank klanten altijd de maximale rente over hun positieve saldo.

`Rente op de betaalrekening is niet meer dan normaal' Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van SNS Bank blijkt dat 95 % van de Nederlanders rente op de betaalrekening een (zeer) aantrekkelijke gedachte vindt. Circa 70 % vindt het zelfs niet meer dan normaal dat een bank rente vergoedt over het positieve saldo dat iemand op zijn betaalrekening heeft. "Klanten hebben het idee dat zij van hun bank onvoldoende terugkrijgen voor het geld dat zij een bank betalen voor een betaalrekening. Met SNS Betalen zorgen wij ervoor dat zij meer verdienen met hun geld." , aldus Henk Kroeze, directievoorzitter van SNS Retail Bank.

SNS Kasboek geeft klanten inzicht in hun betaalpatroon SNS Bank introduceert ook SNS Kasboek: een gratis dienst waarmee klanten inzicht krijgen in hun uitgavenpatroon en kunnen zij dit ook vergelijken met andere huishoudens. SNS Betalen bevat daarnaast nog meer voordelen. Zo is een tweede pas voor een mederekeninghouder en/ of gemachtigde gratis. Met die betaalpas kunnen klanten ook geld opnemen van maximaal drie SNS betaal- of spaarrekeningen. Mocht een klant onverhoopt rood komen te staan, dan rekent SNS Bank - met op dit moment
11 % - de laagste debetrente voor betaalrekeningen in de markt.

SNS Betalen vervangt SNS Plus Betalen en SNS Basis Betalen SNS Betalen komt als betaalpakket in de plaats van het huidige SNS Plus Betalen en SNS Basis Betalen. Huidige klanten worden de komende periode geïnformeerd over SNS Betalen en kunnen aangeven of en wanneer zij willen overstappen naar de nieuwe betaalrekening. Later dit jaar start een externe campagne.