Ingezonden persbericht


De gemeenteraad van Beek heeft in haar vergadering van 26 mei 2011 de visie op de gebiedsontwikkeling van een belangrijk deel van het buitengebied vastgesteld. Verder heeft de raad ingestemd met de bijdrage van de gemeente ad. E 300.000 aan de investeringen voor de uitvoering van de projecten uit de eerste uitvoeringsfase.

In de Inrichtingsvisie voor het buitengebied zijn maatregelen opgenomen ter verbetering van de toegankelijkheid van het buitengebied, extra recreatieve mogelijkheden en aanvullende waterberging en landschaps- en natuurontwikkeling. Het betreft het gebied dat niet is meegenomen bij de herinrichting van het Centraal Plateau, aangezien hier voorheen de Oost-Westbaan gepland was.

Dit najaar staat de realisatie van maatregelen in het Kelmonderbos, de realisatie van paardrij/menroutes met opstap-/rustpunt afgestemd op de routes in de wijdere omgeving en de aanleg van een geboortebos in de planning. In 2012 zullen, aansluitend op werken die reeds plaatsvinden en na afstemming van grondbezit, een aantal faunavoorzieningen onder wegen worden aangelegd, evenals zogenaamde 'steppingstones' en zal de recreatieve ontsluiting voor fietsverkeer worden bekeken.

Het projectgebied Beek ligt in het zuiden van de gemeente Beek en wordt begrensd door de kernen Beek, Groot Genhout, Schimmert en Ulestraten. Het wordt gekenmerkt door een kleinschalig cultuurlandschap met hellingen, open plateaus, holle wegen en kleine landschapselementen. Het project van de integrale herinrichting wil in het gebied bestaande knelpunten oplossen en meer kansen bieden voor de natuur, water en recreatie.



Ingezonden persbericht