Ingezonden persbericht


Persbericht, 30 mei 2011

Paul de Leeuw in het theater met soloshow

Op het podium laat De Leeuw de zon weer schijnen en het glimlachen regenen

Paul de Leeuw gaat terug naar waar hij begonnen is: het theater. Bijna dertig jaar geleden debuteerde Paul de Leeuw op het Delfts Cabaretfestival Cameretten en werd daarvoor onderscheiden met de Persoonlijkheidsprijs. Begin 2012, aan de vooravond van zijn vijftigste verjaardag, keert De Leeuw terug naar het theater met een nieuwe solovoorstelling getiteld 'Poephoofd'. De entertainer en zanger kijkt hierin terug op wat hij in zijn lange carrière allemaal heeft meegemaakt.

In de voorstelling 'Poephoofd' staat hij alleen op de planken en speelt hij weer zelf piano. Hij laat zich ook muzikaal begeleiden door iedereen in de zaal die een instrument heeft meegenomen of zich anderszins muzikaal heeft voorbereid. Paul vertelt openhartig over zijn kinderen, duur vlees, orgasmen, Shirley Bassey en de adoptiemaffia. Zelfs het merk van zijn ondergoed blijft niet onbesproken. Maar de belangrijkste reden om weer het theater in te gaan, is dat waar Paul het podium betreedt, de zon weer gaat schijnen en het glimlachen regent!

De landelijke tournee van 'Poephoofd' start op 26 januari 2012. Paul de Leeuw speelt 50 voorstellingen in theaters door heel Nederland en sluit af in het AFAS Circustheater op 7 mei 2012. Zie www.pauldeleeuw.nl