Ingezonden persbericht


Persbericht 11-22

Dordrecht, 30 mei 2011

Nieuwe VVV gids Biesboschregio

Op maandag 30 mei is het eerste exemplaar van de nieuwe VVV gids van de Biesboschregio overhandigd aan Dick Verheijen, directeur van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch. Hij ontving de gids uit handen van Robert Holmes, directeur van VVV Altena Biesbosch en Erik Zindel, directeur van VVV Zuid-Holland Zuid.

Biesbosch als één gebied
Eén toeristische gids voor de hele Biesboschregio was al enkele jaren een wens van het Nationaal Park. Het iniatief vanuit de VVV's Zuid-Holland Zuid en Altena Biesbosch om één gids voor de Biesbosch uit te geven is dan ook van harte omarmd en ondersteund. Het Parkschap wil af van de tweedeling Hollandse en Brabantse Biesbosch en is op veel manieren bezig om de Biesbosch als één gebied naar buiten te brengen. Zo is er de nieuwe website www.np-debiesbosch.nl, verscheen een Beleef-de-Biesboschkrant waarin alle natuuractiviteiten zijn gebundeld en wordt samenwerking met alle toeristisch-recreatieve bedrijven in de regio nagestreefd.

Landelijke verspreiding
De nu verschenen VVV gids wordt via VVV's in heel Nederland verspreid. De praktische gids bevat alle toeristisch-recreatieve gegevens uit de VVV databank, is actueel en overzichtelijk. De VVV gids De Biesbosch laat potentiële bezoekers vanuit geheel Nederland en België zien dat de Biesboschregio een prachtig, waterrijk nationaal park herbergt met vele vormen van duurzaam toerisme. Niet alleen in maar ook rondom het uitgestrekte natuurgebied zijn allerlei mogelijkheden voor een vakantietrip.

Duurzaam toerisme
De VVV gids kwam tot stand door nauwe samenwerking tussen de VVV's in de regio. Het is de bedoeling de gids jaarlijks uit te brengen. De gids is verkrijgbaar bij de VVV's, de bezoekerscentra van de Biesbosch te Dordrecht en Drimmelen en bij ondernemers in de regio. Het versterken van de Biesbosch als nationaal park met duurzame toeristische mogelijkheden is een van de doelstellingen van het Europese project STEP (Sustainable Tourism in Estuary Parks) waarin de Biesbosch participeert.

Meer informatie:
VVV Zuid-Holland Zuid, www.vvvzhz.nl, telefoon 0900-463 68 88, VVV Altena Biesbosch, tel. 0183-301 202 en Biesboschcentrum Dordrecht, www.np-debiesbosch.nl, telefoon 078-630 53 53.

einde persbericht