Gemeente Uithoorn

Duurzame openbare verlichting rond gemeentehuis

Na een ingrijpende renovatie van het gemeentehuis is ook de buitenruimte opgeknapt. Blikvanger daarbij is de openbare verlichting. Er zijn begin mei 31 mast-/armatuurcombinaties geplaatst rondom het gemeentehuis en op de parkeerplaatsen aan de voor- en de achterzijde.

Amatuur2 De combinatie van de masten en armaturen levert de meest milieuvriendelijke oplossing die op dit moment denkbaar is. Het gaat om een duurzaam duo: Gampets klimaatpositieve lichtmast van nergens anders meer voor te gebruiken gerecyclede kunststof en de energiezuinige led-armatuur Stela Round van Indal.

Doordat armatuur en mast koplopers zijn op het gebied van duurzaamheid trekt dit project flink de aandacht van professionals op het gebied van openbare ruimte en openbare verlichting. Niet alleen het milieuaspect speelt een rol. Ook wat betreft de kosten tijdens de hele levensduur springen zowel armatuur als mast er gunstig uit. De mast heeft geen onderhoud nodig, kan niet roesten en is bestand tegen hondenplas. Het slim gebruiken van de armaturen levert een energiebesparing op van 82 procent ten opzichte van de oude situatie.

Wethouder Ria Zijlstra heeft onlangs de openbare verlichting rond het gemeentehuis officieel in gebruik gesteld.

Amatuur

Wethouder Ria Zijlstra en Roland Stolk, adviseur openbare verlichting bij de gemeente Uithoorn, bij een van de nieuwe lichtmasten.

Laatst gewijzigd: 30 mei 2011