Politie Twente

Werper parahamster aangehouden Hengelo
Maandagochtend 30 mei heeft Politie Twente, team Hengelo, een 17-jarige Hengeloër aangehouden voor het overtreden van de wet gezondheid en welzijn dieren op 22 mei jl. (zie onderstaand persbericht). De jongen is na overleg met justitie in verzekering gesteld. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en hulpverlening zal worden opgestart.

Persbericht van maandag 23 mei:

Parachutist blijkt hamster
Hengelo
Zondagavond 22 mei omstreeks 19.00 uur zien spelende kinderen iets uit de lucht vallen aan de Zonstraat. Het is een zelfgemaakte parachute met een bal eraan (zie foto). Zij nemen het voorwerp mee naar huis en maken het open. Dan blijkt dat in de bal een levende hamster zit. Het is een ongedeerde Russische dwerghamster. Hierop bellen zij de politie. De gearriveerde politieagenten bellen de dierenambulance, die zich over het beestje ontfermt en starten een onderzoek naar de herkomst van de parachute.

Inmiddels heeft de media-aandacht ertoe geleid dat er diverse tips bij de politie zijn binnengekomen, die op dit moment worden onderzocht. (2011048024)

Aangehouden man bijt politieagent Almelo
Een 25-jarige man uit Meteren is in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 mei aangehouden vanwege bedreiging en vernielingen in een uitgaansgelegenheid aan de Laan de Iserlohn.

De man verzette zich tegen zijn aanhouding en beet daarbij een agent van Politie Twente in de arm. De agent heeft zich ter controle gemeld bij een ziekenhuis. De 25-jarige man is voor nader onderzoek ingesloten in het Politie Arrestantencentrum.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011050210)

Looddiefstal, politie zoekt getuigen Enschede
Zondag 29 mei omstreeks 15.50 uur kreeg Politie Twente melding van een looddiefstal bij een bedrijf aan de Drienerlolaan.

Ter plaatse bleek dat bij het pand, dat wordt gerenoveerd, een dertig meter lange kabel was weggenomen. De politie doet onderzoek naar de daders en zoekt getuigen. Zij worden verzocht zich te melden via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Noord 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011050348)

Fietsendief aangehouden
Enschede
In de vroege ochtend van maandag 30 mei is een 45-jarige man uit Enschede aangehouden omdat hij verdacht wordt van het stelen van een fiets.

Surveillerende agenten van Politie Twente zagen de man omstreeks 04.00 uur fietsen op De Klomp. Hij vervoerde een afgesloten fiets op zijn schouder. De man is meegenomen naar het bureau. Tijdens onderzoek kwam naar voren dat de man in april ook was aangehouden voor fietsdiefstal. De 45-jarige man is voor nader onderzoek ingesloten in het Politie Arrestantencentrum. (2011050483)

Inbraak bij bedrijf, politie zoekt getuigen Oldenzaal
Tussen zaterdag 28 mei 14.00 uur en zondag 29 mei 09.50 uur is bij een bedrijf aan de Kelvinstraat een inbraak gepleegd. Vermoedelijk is alleen geld weggenomen. Er was een flinke ravage achtergelaten.

Politie Twente heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011050304)

Auto in het water
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Van een 47-jarige vrouw uit Westerhaar-Vriezenveensewijk is zondag 29 mei de auto te water geraakt.

De vrouw had omstreeks 14.15 uur geparkeerd op de oprit van een woning aan de Sluiskade Noordzijde. Toen zij rond 16.00 uur weer naar buiten kwam, zag zij haar auto in het nabijgelegen kanaal drijven. Zij verklaarde dat zij was vergeten de auto op de handrem te zetten. Doordat de oprit afliep was de auto gaan rijden en in het water beland. De brandweer heeft de auto uit het water gehaald. (2011050344)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 25-jarige man uit Enschede heeft maandag 21 maart een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011049800)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner en eventuele kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Nadere informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl

Algemene controle
Hof van Twente
Voornamelijk in het buitengebied werd zondag 29 mei gedurende de gehele dag gecontroleerd op de Flora en Fauna wetgeving en de Wegenverkeerswet.

Met behulp van negen Bijzondere Opsporingsambtenaren, zoals een jachtopzichter, en een boot van de Sport Visserij Bond Oost Nederland, werd door de politie controle gehouden. De controle was onder andere gericht op motorcrossers en vissers. Meerdere vissers aan het Twentekanaal werden gecontroleerd. Het merendeel had het goed voor elkaar, twee vissers met een kleine vispas kwamen met een waarschuwing weg. Omstreeks 11.30 uur werden nabij de sluizen te Delden vier Quad's gezien. Deze negeerden een geslotenverklaring en crossten het talud aan het kanaal op en af. Twee van hen konden worden staande gehouden. Zij kunnen meerdere bekeuringen tegemoet zien. Er werden meerdere mensen gewaarschuwd voor uiteenlopende feiten. In totaal zijn deze dag acht bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: kenteken niet leesbaar; niet de rijbaan gebruiken, negeren geslotenverklaring; loslopende hond en negeren parkeerverbod. De controle werd door de burgers als positief ervaren. (2011050353)

Eenzijdig ongeval met letsel
Borne
Zondag 29 mei omstreeks 13.30 uur vond op de A35 een eenzijdig ongeval plaats waarbij de een 40-jarige bestuurster uit Harfen gewond raakte.

Door nog onverklaarbare oorzaak raakte haar auto van de weg en belandde op de kop in de berm. De vrouw werd met onbekend letsel vervoerd per ambulance naar het ziekenhuis. (2011050328)

Rijbewijs ingevorderd
Enschede
Omstreeks 22.30 uur op zondag 29 mei kreeg de politie melding dat een automobilist op de Reerinklanden door de bosjes was gereden en hierna weer was doorgereden.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, werden zij aangesproken door burgers. Zij vertelden hoe ze gezien hadden dat een auto de bosjes inreed en weer wegreed. De auto was vervolgens naar de Kolmschotlanden gereden en daar geparkeerd. De agenten stelden een onderzoek in en troffen in een nabijgelegen woning een 23-jarige man uit Enschede aan, die erkende dat hij gereden had. De man was onder invloed van alcohol en werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de ademanalyse blies de man 1,75 promille. De man was beginnend bestuurder en was voor de tweede keer binnen vijf jaar gepakt voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man zal proces-verbaal opgemaakt worden. (2011050450)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Maandag 30 mei 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --