Politie Limburg-Noord

Hektor slaat slag in handel hard- en softdrugs in Venlo


Datum: 30-05-2011
Tijd bericht: 13:59
Plaats: Venlo

Het Hektor-rechercheteam en het Hektor-straatteam hebben maandagmorgen drie aanhoudingen verricht in een onderzoek naar handel in hard- en sofdrugs. Het gaat om een 33-jarige man uit Venlo en een 54-jarige man en 55-jarige vrouw uit Venlo. De handel zou vermoedelijk al zeker enkele maanden aan de gang zijn. Daarbij werd ook drugs naar het buitenland geëxporteerd. Het is nog onduidelijk hoeveel drugs daarbij is verhandeld. Het onderzoek gaat dan ook nog volop door. De verdachten zijn ingesloten en worden in verzekering gesteld, daarna volgt waarschijnlijk voorgeleiding aan de rechter-commissaris.

Bij de actie heeft de politie twee woningen doorzocht aan de Genbroekstraat en de Krekelveldstraat. Daarbij trof de politie op de Krekelveldstraat zo'n 100 gram harddrugs en een geringe hoeveelheid cocaïne aan. Op de Genbroekstraat zijn een auto en scooter in beslag genomen die vermoedelijk bij de handel zijn gebruikt.

Door het Hektor-rechercheteam en het Hektor-straatteam worden onderzoeken ingesteld in de zogenaamde Hektorgebieden binnen het centrum van de gemeente Venlo. Het project Hektor is door de Gemeente Venlo ingesteld in verband met de grote mate van overlast van vooral sofdrugsgebruikers, -kopers en -leveranciers in met name aangewezen gebieden in Venlo.