Ingezonden persbericht


Persbericht, Leiden 19 mei 2011

Start kaartverkoop Museumnacht Leiden 30 mei!

Nog één maand en dan is het zover: op zaterdag 25 juni vindt de derde editie van Museumnacht Leiden plaats. Het programma is inmiddels rond, mis het niet! De kaartverkoop start op 30 mei. Het belooft een fantastische nacht te worden in Museum Boerhaave, Naturalis, Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, SieboldHuis, Museum De Lakenhal en Scheltema.

Wetenschap wordt op een verrassende en unieke manier gepresenteerd in Museum Boerhaave. Ga in gesprek met Diederik Jekel (bekend van DWDD), luister naar de bijzondere onderzoeken van Ig-nobelprijswinnaars en ga los op de heerlijke covers van Balderdash. In Naturalis kun je kijken naar de dansperformance van Ill Skill Squad. Doe je liever zelf mee? Dan kan dat in een echte breakdance battle.

In Hortus botanicus Leiden hangt romantiek in de lucht. Dichters, vioolmuziek en romantisch sterren kijken. Maar ook muziek van jazzband Bruut!, dansles met je geliefde en romantische films. In Museum Volkenkunde is het een kwestie van overleven. Volg workshops in survival of leer de Haka. Ook kan er gedanst worden op de melodieën van DJ Miss World afgewisseld met de strakke ritmes van percussieband Attaaya.

In het Rijksmuseum van Oudheden stijg je tot Koninklijke hoogtes met Rapenburg Royal. Doe mee aan de Miss Museumnacht verkiezing, gepresenteerd door Gijs van Rhijn (winnaar van het Leids Cabaret Festival). Luister naar de 'keizer mania' van classicus Fik Meijer en muziek van Swoolish. In het SieboldHuis krijg je onder het genot van een hapje sushi kalligrafieles van de assistent van Ushi, meneer Hiromi Tojo. Muziek wordt gemaakt door een DJ en saxofonist.

Good or evil? Beleef in Museum De Lakenhal Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden in levende lijve. En maak een bijzondere speedrondleidingen langs de gelijknamige tentoonstelling. Loungen doe je in de museumtuin op de relaxte beats van een DJ. In het Scheltema kun je jouw eigen identiteit vastleggen op het doek. In een doorlopend programma kun je speelse zelfportretten en indrukwekkende graffitikunstwerken neer zetten. Dit alles onder de muzikale begeleiding van Naald en Kraak.

Kortom: Museumnacht Leiden is een avond waar je je ogen uitkijkt! Mis het niet!

Kaartverkoop en het actuele programma: www.museumnachtleiden.nl en volg ons via twitter (@museumnachtLDN) of facebook om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Museumnacht Leiden in onderdeel van Cultuurmaand Leiden.


---