Zanox breidt uit naar Turkije


- Nieuw kantoor in Istanbul versterkt Europees marktleiderschap - Murat Kalafat aangesteld als Country Manager - Start van business met Turkse en internationale klanten

Amsterdam, 20110530 -- Zanox, de Europese marktleider in performance advertising, kondigt vandaag aan dat het de Turkse markt betreedt met de opening van een nieuw kantoor in Istanbul. Murat Kalafat is door Zanox aangesteld als Country Manager voor Turkije; het team wordt verder aangevuld door de online marketing specialisten, Özlem Geyik en Tamer Beler. Met het Turkse kantoor erbij, breidt Zanox het totaal aantal vestigingen uit naar 12 deelkantoren. Hiermee heeft Zanox een resolute stap gezet in de internationale uitbreidingstrategie. De Zanox website is per direct beschikbaar in de Turkse taal: www.zanox.com/tr.

Murat Kalafat is hoofd van het zanox kantoor in Turkije
Zanox heeft online marketing expert Murat Kalafat als hoofd aangesteld van het Turkse kantoor in Istanbul. De operationele focus van de 37-jarige professional zal gericht zijn op het realiseren van nieuwe business met adverteerders, publishers en bureaus. Daarnaast geeft Kalafat leiding aan het Turkse Zanox team.

Kalafat heeft tot voor kort de Turkse Operations team van Flycell geleid, een internationale provider van value-added mobiele diensten. Nadat hij zijn Bachelor of Science (in electrical engineering) en zijn Master in Internationale Marketing behaalde, heeft Kalafat tien jaar ervaring opgedaan in de Telecom industrie, waaronder Avea en Vodafone.

“Met Murat Kalafat hebben we een deskundige manager gevonden die over ruime internationale ervaring en contacten beschikt binnen de online industrie. Het feit dat hij substantiële kennis heeft over de affiliate marketing business vanuit adverteerders perspectief maakt van hem de ideale Country Manager voor onze introductie op de Turkse markt,” zegt Philipp Justus, CEO van Zanox.

Start in Turkije met een sterk team
Kalafat wordt ondersteund bij de oprichting van het Turkse Zanox kantoor door Tamar Beler, die o.a. als Partner Account Manager heeft gewerkt bij booking.com en Özlem Geyik, die substantiële lokale en internationale ervaring heeft opgedaan in de online business bij haar vorige werkgevers Yemeksepeti.com, een Turkse online voedselbezorgingsservice en Google Ierland. “De twee online marketing professionals, Geyik en Beler, maken het team compleet voor een optimale toetreding tot de Turkse markt”, aldus Alexander Kudlich, Regionale Managing Director APAC and CEE.

Met de start van de business, ondersteunt Zanox een aantal grote Turkse bedrijven bij het vergroten van hun online omzet, waaronder eCift, het leidende premium partnerbureau in Turkije. Bovendien maakt een groot aantal internationale adverteerders, zoals Bigpoint, Groupon, eDarling en akazoo, gebruik van het Zanox performance advertising netwerk voor hun uitbreiding naar de Turkse markt.

“Volgens het OECD had Turkije in 2010 de hoogste economische groei van heel Europa. We zien ook veel potentieel in de Turkse online markt. Dankzij Zanox hebben Turkse adverteerders directe toegang tot de internationale markten en profiteren onze bestaande klanten van nieuwe mogelijkheden,” verklaart Philipp Justus, CEO van Zanox.





Zanox