Ingezonden persbericht

RADIONL MPF Award voor Jacques Herb!
SNEEK, 30 mei 2011 - Jacques Herb heeft zaterdagavond tijdens het Mega Piraten Festijn in Borger uit handen van presentator Willy Oosterhuis een RADIONL MPF Award ontvangen. De zanger wordt hiermee beloond voor zijn positieve bijdrage aan de Nederlandstalige muziek.

'Zoveel visite heb ik nog nooit gehad op mijn verjaardag', vertelde Jacques Herb afgelopen zaterdag op het uitverkochte Mega Piraten Festijn in Borger. Jacques werd afgelopen zaterdag 65 jaar en vierde zijn verjaardag waar hij het liefst zou willen, tussen zijn fans en de liefhebbers van het Nederlandstalige lied.

Jacques kreeg uit handen van Willy Oosterhuis de RADIONL MPF Award voor zijn positieve bijdrage aan de Nederlandstalige muziek. Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat Jacques de single 'Manuela' uitbracht. Vele generaties hebben genoten van deze grote hit, ooit geschreven door Pierre Kartner, Vader Abraham. 'Een mooier verjaardagscadeau kon ik mij niet wensen', vertelde Jacques zichtbaar geroerd.

De RADIONL MPF Award is een initiatief van de regionale zender RADIONL en de organisatie van het succesvolle Mega Piraten Festijn. De award wordt uitgereikt aan een artiest die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandstalige muziek. Jacques Herb heeft de derde RADIONL MPF Award in ontvangt mogen nemen. Voorgaande Mega Piraten Festijnen werden Marianne Weber en Jannes beloond voor hun bijdrage aan de Nederlandstalige muziek.
RADIONL is een regionaal commercieel radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week, gezelligheid op de radio brengt. Dagelijkse gepresenteerde programma's als Morgenstond, Koffietijd, Op Volle Kracht, BELNL en de RADIONL & TV Oranje Top 30 worden gevuld met lekkere Hollandse meezingers van echte RADIONL-sterren als Jannes, Marianne Weber, Grad Damen, Frans Duijts, Sieneke en Jacques Herb met de hits van toen en nu. Het programma Morgenstond won twee jaar geleden de Gouden Radio Ring 2009, de publieksprijs voor het beste radioprogramma van Nederland.
()

Noot voor de redactie (