Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.15 uur

Utrecht, 30-05-2011

Verkeersongeval met letsel

ELST Een man en een jongen raakten op zondagavond gewond, nadat ze vielen met hun scooter.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding waarbij een brommer betrokken was. Een 19-jarige man uit Veenendaal reed met een 17-jarige plaatsgenoot op een scooter over het fietspad van de Veenendaalsestraatweg in de richting van Veenendaal. Op een gegeven moment raakte de bestuurder in de berm en kwamen de twee ten val. De ambulance kwam ter plaatse, maar de man en de jongen zijn op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan, met verwondingen aan de armen.

Graffiti

RHENEN Twee mannen werden op zondagavond aangehouden voor vernieling.

Rond 23.45 uur zagen surveillerende agenten twee mannen met plasticzakken lopen over de Nieuwe Veenendaalseweg. Bij het zien van de agenten, zetten de mannen het op een lopen. De agenten gingen achter de mannen aan en hielden ze staande. De mannen, 20 jaar uit Amerongen en 22 jaar uit Rhenen, verklaarden dat zij graffiti hadden gespoten op de Populierenlaan. De agenten hielden de mannen aan voor vernieling. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Op zondagavond werden een man en een meisje aangehouden, voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs.

Agenten surveilleerden rond 20.50 uur op de Korte Dreef toen zij een man en een meisje op een snorfiets zagen rijden. Het meisje bestuurde de snorfiets, maar op het moment dat zij de agenten zag stopte zij en liet de man de snorfiets besturen. De agenten vonden dit vreemd en hielden de twee personen staande. Van het meisje, 14 jaar en afkomstig uit Driebergen-Rijssenburg, werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat ze alcohol had gedronken. Ze werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 120 ug/l uit. De ouders van het meisje zijn geïnformeerd. Ook de man, 23 jaar en afkomstig uit Utrecht, had gedronken. Hij werd aangehouden en de ademanalyse op het bureau wees 180 ug/l uit. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden onder invloed.