Gemeente Almere

Startbijeenkomst onderwijs voor meerbegaafde leerling in Almere

30-05-2011 | Start: 10:00 | Eind: 10:45 | Locatie: Basisschool Syncope, locatie de Vedelaar, Billy Holidaystraat 17, Almere

Wethouder Onderwijs, René Peeters geeft op maandagochtend 30 mei het startsein voor de nieuwe bovenschoolse klassen voor meerbegaafde leerlingen. De SLA-p.o. heeft in 2009 subsidie ontvangen voor het project Meerbegaafd. Naast het onderwijs voor meerbegaafde leerlingen biedt dit project alle Almeerse scholen de kans om hoog- en meerbegaafde kinderen tijdig te herkennen en erkennen en deze kinderen te begeleiden.

De meerbegaafde leerlingen van de bovenschoolse klassen volgen regulier onderwijs op hun "eigen" basisschool en krijgen een dagdeel per week extra onderwijs. Het onderwijs is voornamelijk gericht op verbreding in plaats van verdieping, dit wil zeggen: meer diversiteit in het onderwijsaanbod. Het onderwijs wordt verspreid over de stadsdelen in Almere aangeboden. De focus ligt op leerlingen van groep 5 t/m 8.

Scholen van de Almeerse Scholen Groep, Prisma en SKOFV participeren in dit project dat onder verantwoordelijkheid van de Stichting Leerlingzorg Almere valt.