Gemeente Cranendonck


Uitnodiging Inspraakavond Groenvisie Soerendonk

De gemeente organiseert op 30 mei een informatiebijeenkomst over de Groenvisie Soerendonk. De bijeenkomst biedt inwoners van de kern Soerendonk de kans om mee te denken over hoe de groenstructuur van hun kern eruit moet gaan zien.

De groenvisie Soerendonk geeft aan waardoor het groene karakter van de kern wordt bepaald en hoe het openbaar groen ervoor kan zorgen dat dit karakter behouden blijft. Typerend voor Soerendonk zijn bijvoorbeeld de vele brinken die er zijn: de driehoekige grasveldjes met eikenbomen, omringd met lage hagen.
Met de groenvisie geeft de gemeente richting aan toekomstige ontwikkelingen op het gebied van groen. Daarnaast is de visie sturend voor nieuwbouwplannen. Voor Soerendonk betekent dit dat bij het nieuwbouwprojecten zoals Hart van Soerendonk, Dorpsakkers en De Pompers rekening moet worden gehouden met de visie.
De groenvisie richt zich op de lange termijn. De ontwikkeling van een (nieuwe) groenstructuur is een langzaam lopend proces. Bij nieuwe ontwikkelingen zoals de bovengenoemde woningbouw maar ook wanneer riolering vervangen wordt dient de groenvisie als toetsingskader en inspiratiebron.
De gemeente nodigt alle inwoners van de kern Soerendonk uit voor de informatiebijeenkomst op maandag 30 mei a.s. om 19.30 uur in Den Donck te Soerendonk. Woont u in het buitengebied van Soerendonk of in een andere kern en wilt u graag deze avond bijwonen dan bent u natuurlijk van harte welkom.
Tijdens deze avond is het mogelijk om een inspraakreactie te geven op de groenvisie. Ter voorbereiding op de avond kunt u de conceptversie van de groenvisie vinden via onze website.