Gemeente Someren


Ontwikkeling bedrijventerreinen Someren-Dorp

Ondernemersbijeenkomst 30 mei 2011

De gemeente Someren houdt op maandag 30 mei om 19.30 uur een ondernemersbijeenkomst over de ontwikkeling van bedrijventerreinen in Someren-Dorp. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij Hotel Centraal, Wilhelminaplein 3 te Someren.

In 2009 hebben de gemeenten Someren en Asten de `Visie Bedrijventerreinen' vastgesteld. De basis voor deze visie lag in een behoeftebepaling, waarvoor in 2008 vele ondernemers geïnterviewd zijn. Inmiddels hebben we echter te maken (gehad) met een economische recessie en een terughoudend beleid van de provincie waar het gaat om uitbreiding van bedrijventerreinen.

De behoeftebepaling uit 2008 geeft daarom geen reëel beeld meer van de concrete ruimtebehoefte van bedrijven. Daarnaast is ook de wachtlijst voor bedrijfskavels in Someren- Dorp niet meer actueel en kan om die reden geen basis vormen voor besluitvorming.

Nieuwe bedrijventerreinen en herstructurering

De gemeente is op dit moment de behoefte aan uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen in Someren-Dorp aan het verkennen. In relatie tot de herstructurering van bedrijventerreinen voert de gemeente ook overleg met Property Match uit Eindhoven als eigenaar van het voormalig Lauruscomplex. Voordat echter nieuwe bedrijventerreinen in Someren-Dorp ontwikkeld kunnen worden moeten strategische keuzes worden gemaakt. Hiervoor is het noodzakelijk de concrete vraag naar bedrijfskavels inzichtelijk te krijgen.

Tijdens deze bijeenkomst wordt u door de gemeente geïnformeerd over het vervolgtraject met betrekking tot de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen. Ook presenteert Property Match haar plannen over de herontwikkeling van het voormalig Lauruscomplex.

Behoefte aan bedrijfskavels

Daarom is de gemeente, naast de concrete behoefte naar gewone bedrijfskavels, ook geïnteresseerd in de behoefte binnen de segmenten perifere detailhandelsvestigingen (PDV) en wonen-werken. Ook Property Match is geïnteresseerd in eventuele gegadigden voor een plek in het voormalig Lauruscomplex. Tijdens deze avond bestaat de mogelijkheid uw interesse kenbaar te maken.

Aanmelden bijeenkomst

U hoeft zich niet aan te melden voor deze bijeenkomst. Deze avond is vrij toegankelijk voor ondernemers uit de gemeente Someren en de gemeente Asten. De zaal is open vanaf 19.15 uur. Heeft u op voorhand vragen over deze bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met de heer G. Hoeben van de gemeente, telefoon 0493-494888 of per e-mail via g.hoeben@someren.nl.

U bent van harte welkom op deze ondernemersbijeenkomst.

Belangstelling voor kavel

Slechts op basis van concrete aanmeldingen bepaalt de gemeente haar bedrijventerreinenstrategie en aan de hand daarvan wordt bekeken of er nog gronden moeten worden verworven voor bedrijventerreinen.

Alleen met die bedrijven/ondernemers die vóór 1 juli 2011 concreet belangstelling hebben getoond (blijkende uit schriftelijke aanmelding bij de gemeente en/of Property Match) wordt in het verdere traject rekening gehouden. Het is dan ook van groot belang voor de ondernemers, als zij concrete belangstelling hebben, dit vóór 1 juli 2011 kenbaar te maken.