Belgische Federale Overheid

Senegal, Kenya, Angola en Vietnam

Nieuwe Belgische ambassadeurs in Zwitserland, Hongarije, Libanon, Senegal, Kenya, Angola en Vietnam

Datum: 30 mei 2011

De regering van Zwitserland heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Jan LUYKX als Ambassadeur van België te Bern. De Heer Luykx werd geboren in 1956 en trad in de carrière in 1986; hij is Licentiaat Oosterse Filologie en Geschiedenis. Hij was op post in Wenen (Conferentie OVSE), New Delhi, Kopenhagen, Brussel (U.E.), Hoofdbestuur (Kabinet Buitenlandse Handel), Washington en Ambassadeur in Warschau.
De Heer Luykx is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur, als Directeur van de beleidscel Ontwikkelingssamenwerking.

De regering van Republiek Hongarije heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Johan INDEKEU als Ambassadeur van België te Boedapest.
De Heer Indekeu werd geboren in 1962 en trad in de carrière in 1991 ; hij is Licentiaat in de Rechten, Licentiaat Notariaat, Licentiaat Internationale Politiek. Hij was op post in Ankara en Warschau. De heer Indekeu is thans Ambassadeur van België in Amman.

De regering van Libanon heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van Mevrouw Colette TAQUET als Ambassadeur van België te Beiroet. Mevrouw Taquet werd geboren in 1963 en trad in de carrière in 1987 ; zij is Licentiate in Politieke wetenschappen en Internationale betrekkingen. Zij was op post in Straatsburg (Raad van Europa), Rome (FAO), Londen en als Ambassadeur te Nicosia.
Mevrouw Taquet is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur van het Departement.

De regering van Senegal heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Johan VERKAMMEN als Ambassadeur van België te Dakar. De Heer Verkammen, die geboren is in 1965, trad in de carrière in 1992 ; hij is Licentiaat in de Rechten en Master of comparative Law. Hij was op post in Hong Kong, in Brussel (E.U.) en bij de Kanselarij van de Eerste Minister als Adviseur bij de Beleidscel. De Heer Verkammen is thans Ambassadeur van België in Beiroet.

De regering van Kenya heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Bart OUVRY als Ambassadeur van België te Nairobi. De Heer Ouvry, die geboren is in 1961, trad in de carrière in 1986; hij is Licentiaat in de Geschiedenis en Licentiaat in Pers- en Communicatiewetenschappen. Hij was op post in Koweit, Wenen, Brussel E.U., Parijs en Genève.
De heer Ouvry was tot voor kort toegevoegd aan het Hoofdbestuur, als woordvoerder.

De regering van Angola heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Charles DELOGNE als Ambassadeur van België te Luanda. De heer Delogne werd geboren in 1965 en trad in de carrière in 1993; hij is Licentiaat in Staats- en Internationale Zaken. Hij was op post in Rome, Brussel NAVO, Kiev, Kinshasa, Belgrado en Brussel E.U. De heer Delogne is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur (Kabinet van de Minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid).

De regering van de Republiek Vietnam heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Bruno ANGELET als Ambassadeur van België te Hanoi.
De Heer Angelet werd geboren in 1965 en trad in de carrière in 1991 ; hij is Licentiaat in openbare en internationale betrekkingen. Hij was op post in Kigali, Hanoi, Ankara, Brussel (WEU-COPS) en Berlijn. De heer Angelet is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur van het Departement (Kabinet Buitenlandse Zaken).