Gemeente Brummen


RAADSVERGADERING
Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 mei 2011 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen BESLUIT Bericht van verhindering ontvangen van: De heer H. Mullink/VVD De heer G.J. Scholten/VVD Mevrouw T. Yanar/IPV De heer H.J. de Looff/IPV Mevrouw J. Holtslag/PvdA De heer R.A. Pawlot/PvdA De fracties van PvdA , CDA en IPV kondigen een motie aan over een niet op de agenda opgenomen onderwerp (Bestuursakkoord VNG-Rijk). De behandeling van de motie wordt als agendapunt 8 toegevoegd. Conform voorstel vastgesteld.


1. Vaststelling agenda


2. Ingekomen en verzonden stukken Hamerstukken 3. Doel en functioneren wijkraden

Voorgesteld wordt: 1. In te stemmen met de nota "Doel en functioneren van wijkraden"; 2. De nota "Doel, nut en noodzaak van wijk- en dorspraden", in te trekken; 3. De samenwerkingsovereenkomst wijkdorpsorgaan en gemeente Brummen van 18 november 1993, in te trekken. Besluit: Zonder beraadslaging en hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.

4. Vaststelling bestemmingsplan Windheuvelstraat 7

Voorgesteld wordt: 1. In te stemmen met de "Nota behandeling zienswijzen bestemmingsplan Windheuvelstraat 7 en de wijzigingen zoals genoemd in deze nota aan te brengen in het bestemmingsplan; 2. Het bestemmingsplan Windheuvelstraat 7 met idn nummer: NL.IMRO.0213.BPBG700001-va01, zowel digitaal als analoog gewijzigd vast te stellen en digitaal beschikbaar te stellen; 3. Op grond van artikel 6.12 Wro, geen exploitatieplan vast te stellen; De VROM inspectie en gedeputeerde staten van Gelderland te verzoeken het vaststellingsbesluit eerder bekend te mogen maken. Besluit: Zonder beraadslaging en hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.



5. Vaststellen bestemmingsplan Weverweg ongenummerd naast nr. 2

Voorgesteld wordt : 1. In te stemmen met de wijzigingen zoals opgenomen in de Staat van Wijzigingen best.plan Weverweg ong. naast nr. 2; Het bestemmingsplan Weverweg ong. naast nr. 2, zowel analoog als digitaal (NL.IMRO.0213.BPEELB1330001-va01 met GKBN Basiskaart Brummen) gewijzigd vast te stellen alsmede beschikbaar te stellen; Op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen; De VROM inspectie en G.S. van de provincie Gelderland te verzoeken het besluit tot vaststelling eerder bekend te mogen maken.

2.


3. 4.

Besluit: Zonder beraadslaging en hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten. 6. Bouw van een woning aan de Domineeskamp Voorgesteld wordt voor het specifiek omschreven (ongenummerd) geval Domineeskamp (ongenummerd) geen verklaring van geen bedenkingen te vereisen. Besluit: Zonder beraadslaging en hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten. 7. Aanwijzen eerste en tweede waarnemend griffier 1. Mevrouw A.R.M. Froger-Noordermeer aan tewijzen als eerste waarnemend griffier met ingang van 1 juli 2011; Mevrouw A.R.M. Froger-Noordermeer per waargenomen uur op declaratiebasis een uurloon betalen dat het verschil is tussen het bruto uurloon van schaal 12, periodiek 0 en het bruto uurloon van haar eigen salaris; De heer G.J.M. van Dijk aan te wijzen als tweede waarnemend griffier met ingang van 1 juli 2011.

2.

3.

Besluit: Zonder beraadslaging en hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten. 8. Motie PvdA en CDA over Bestuursakkoord VNG en het Rijk De fracties van PvdA , CDA en IPV dienen de volgende motie in: De raad, gehoord de beraadslaging, overwegende dat het bedoelde bestuursakkoord, zoals het thans bekend is, grote gevolgen heeft voor de gemeente Brummen, ook financieel. Het evenwicht, tussen wat van gemeenten verwacht mag worden en de toenemende druk op gemeenten om landelijke en provinciale wettelijke taken over te nemen, zonder adequate financiering, zoek raakt. van oordeel dat het bestuursakkoord zoals het nu aan ons bekend is, om die reden, afgewezen dient te worden. van oordeel dat onduidelijk is wie in de gemeente Brummen gemandateerd is om aan de stemmingen tijdens een VNG congres deel te nemen



dringt aan om een regeling van werkzaamheden te treffen die de gemeenteraad in staat stelt om het college, namens de gemeenteraad, te laten stemmen tijdens VNG congressen waarbij alleen in bijzondere omstandigheden, zoals dit veel besproken bestuursakkoord, de gemeenteraad om een stemverklaring wordt gevraagd. spreekt uit dat het college, vooralsnog, namens de gemeenteraad tegen het, thans aan ons bekende, bestuursakkoord tussen de VNG en het Rijk te stemmen. en gaat over tot de orde van de dag. Uitslag stemming: Voor: PvdA: Van Klinken, Jeronimus, Tunç CDA: Paauw, Boerefijn, Wentink IPV: De Jonge, Meindersma, Roelands, Lucassen Tegen: VVD: Douma, Tuiten en Jolink Conclusie: De motie is aangenomen met 10 stemmen voor en 3 stemmen tegen. 9. Sluiting 21.00 uur

Brummen, 26 mei 2011 N.E. Joosten bc voorzitter