Nederlandse Tafeltennisbond


Pieter van der Hammen ontvangt Bondsonderscheidingsteken 30-5-2011

Scheidsrechter Pieter van der Hammen heeft zaterdag van de Nederlandse Tafeltennisbond het Bondsonderscheidingsteken ontvangen. Van der Hammen
- al 25 jaar tafeltennisscheidsrechter waarvan 15 jaar internationaal - kreeg deze onscheiding uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de scheidsrechters door NTTB Hoofdbestuurslid Hans van Haaren.

Pieter van der Hammen kreeg van de NTTB het
Bondsonderscheidingsteken. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

Van der Hammen is actief bij vele interlands, internationale toernooi voor senioren en jeugd, Europacupwedstrijden, twee Europese Jeugdkampioenschappen, een Europees Kampioenschap en twee Wereldkampioenschappen. Verder is hij internationaal Referee sinds 2003. In 2009 haalde hij de hoogste internationale graad (Blue Badge). Bij de WK Tafeltennis 2011 vorige maand in Rotterdam was hij één van de referees.

Tijdens deze jaarvergadering werd ook Henk Brongers in de bloemen gezet. Hij is dit jaar precies 40 jaar scheidsrechter, heeft een lange (inter)nationale staat van dienst en is al lange tijd penningmeester van de scheidsrechterscommissie. Tot slot werd afscheid genomen van Bertus Schotmeijer. Hij trad na bijna 13 jaar af als voorzitter van de scheidsrechterscommissie en werd onlangs benoemd tot Lid van Verdienste van de NTTB.

Administrateur Mari de Graaf, die afscheid nam op het Bondsbureau, kreeg vorige maand het Bondsonderscheidingsteken voor zijn jarenlange inzet voor de NTTB.

NTTB/HH