Gemeente Leusden

Reconstructie Maanweg afgerond

De reconstructie van de Maanweg is afgerond. De werkzaamheden hebben bijna vier maanden geduurd. Resultaat is een deels nieuw geasfalteerde en verbrede weg, een nieuw fietspad en een rechtstreekse aansluiting van de Ben Ponbaan op de Maanweg.

Het autoverkeer op de De Roo van Alderwereltlaan wordt nu via de Ben Ponbaan naar de Maanweg geleid. Het laatste deel van de De Roo van Alderwereltlaan is fietspad geworden. Autoverkeer uit Leusden-Zuid kan nu via de Hekkerdreef en de Ben Ponbaan op de Maanweg komen. Bij de nieuwe kruising Ben Ponbaan-Maanweg is een nieuwe verkeersregelinstallatie geplaatst. Ook aan een oversteek voor kleine dieren en amfibieën is gedacht: onder de Maanweg is een faunapassage van 35 meter lang en 70 cm doorsnede aangebracht.

De Maanweg was dringend toe aan groot onderhoud op het gedeelte tussen de spoorwegovergang en de haakse bocht in de Maanweg. Het asfalt was versleten en op sommige plekken moest zelfs de fundering worden vervangen. Gedurende de werkzaamheden is de Maanweg toegankelijk gebleven voor autoverkeer. Het oude fietspad naast de Maanweg is verlegd. Het nieuwe fietspad diende als tijdelijke rijbaan om het verkeer te leiden. Ter compensatie van de gekapte bomen, worden te zijner tijd weer bomen aan de noordzijde van het fietspad geplant.