Gemeente Berkelland


Veel belangstelling voor open dag nieuwe gemeentewerf

Bookmark and Share

Opendagwerf300

Het weer werkte mee en dat maakte de open dag van de nieuwe gemeentewerf aan de Korenbree in Borculo op zaterdag 21 mei tot een groot succes. Er was door medewerkers van alles georganiseerd.

Vrachtwagens en hoogwerker

De eigen vrachtwagens met zoutstrooier bezorgden menig kind een leuk ritje in Borculo. In het bakje van een hoogwerker, die normaal voor snoeiwerkzaamheden wordt ingehuurd, kon je op 21 meter hoogte prachtig uitkijken over de gemeentewerf. Maar ook over heel Borculo, in de verte was zelfs de televisietoren van Markelo te zien.

Riool, afvalinzameling en demonstraties

GMB was er met een inspectiewagen voor het riool. Via een camera in het riool van de Korenbree was te zien dat het riool er nog prima uitzag, maar dat twee kikkers het riool als hun verblijfplaats hadden verkozen. Dusseldorp was er met de modernste rioolreiniger. Er waren verschillende demonstraties: leggen van grasbetonstenen, huisvuilcontainers legen en aan de overkant van de gemeentewerf werd voorgedaan hoe je zandwegen egaliseert en bermen maait. Uitleg was er over het delven van een graf en wat daar allemaal bij komt kijken. En bezoekers konden alles te weten komen over de afvalinzameling in Berkelland.

Zout en ijsjes

Hoewel niet actueel met dit warme weer, was er met eigen ogen te zien hoe de voorraad zout in Berkelland er bij ligt. Wel actueel was de ijscokar. De gratis ijsjes vonden gretig aftrek door jong en oud.

Quiz en kleurwedstrijd

Aan een leuke en leerzame quiz deden zo'n dertig bezoekers mee. Ook voor de kleurwedstrijd was veel animo. Kinderen kleurden - soms met de tong uit hun mond - enthousiast één van de vijf kleurplaten in. Eénenveertig personen raadden naar het aantal straten en wegen in Berkelland. Wie de prijswinnaars zijn, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Snoeppotje

Onder het motto: `leuk dat u er was', kreeg elke bezoeker een kleine attentie in de vorm van een glazen potje met snoep. Naar schatting bezochten zo'n 500 mensen de open dag.

Voor meer foto's kijk in ons fotoalbum

De nieuwe gemeentewerf in Borculo is geopend

Eén voor één riep Hein Bloemen van elke voormalige gemeente een medewerker naar voren die een foto van `zijn' oude gemeentewerf als puzzelstuk op een bord plakte. Zo prijkten er vier foto's van de oude werven van Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede op een wand. Met een draai aan het bord en de woorden van de burgemeester: "Vier keer de goede oude tijd en dan nu de goede nieuwe tijd' verscheen een grote foto van de nieuwe gemeentewerf aan de Korenbree 17 in Borculo. De officiële opening op vrijdag 20 mei was daarmee een feit.

Op weg naar één buitendienst

Architect Herman van der Heijden sprak de aanwezigen toe en wethouder Leo Scharenborg ging in zijn toespraak in op het proces `Op weg naar één buitendienst'. In dat proces gaat het om een kleinere buitendienst die zo efficiënt mogelijk functioneert vanaf één centrale locatie. Er wordt steeds meer werk `in de markt' gezet, waardoor er minder medewerkers bij de buitendienst nodig zijn. In 2005 telde de buitendienst nog 45 medewerkers, intussen is dat aantal geslonken tot 30. De wethouder had complimenten voor de medewerkers voor hun medewerking in dit hele proces. Er waren ook complimenten voor het feit dat de bouwkosten tussen de 400.000 en 450.000 euro lager uitvallen.