Gemeente Enkhuizen

BIOS-groep rijdt vanaf 1 augustus 2011 voor Regiotaxi West-Friesland

Op dinsdag 31 mei sluit wethouder Peter Westenberg namens de West-Friese gemeenten een contract met ZCN Totaalvervoer, onderdeel van BIOS-groep. Dit Rotterdamse bedrijf gaat het Wmo-vervoer voor Regiotaxi West-Friesland verzorgen. Voor de reizigers verandert er weinig.

De West-Friese gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec en Hoorn hebben in december 2010 Regiotaxi West-Friesland gezamenlijk opgestart. Dit gebeurde nadat de provincie Noord-Holland gestopt was met de OV-Taxi. Connexxion Taxi Services verzorgt dit vervoer nog tot 1 augustus op basis van een tijdelijke overeenkomst. Na een openbare Europese aanbesteding rijdt de BIOS-groep de komende vijf jaar voor Regiotaxi West-Friesland.

Weinig veranderingen

Voor de reizigers verandert er weinig. Het enige verschil is dat er een nieuwe vervoerder is. De taxis van de BIOS-groep rijden met stickers van Regiotaxi West-Friesland. De huidige telefoonnummers, de tarieven en de spelregels voor de Regiotaxi West-Friesland blijven gelijk. Ook de huidige Regiotaxi-pas blijft gewoon geldig.

Vestiging in Zwaag

De BIOS-groep heeft een nieuwe vestiging opgezet aan de Marowijne in Zwaag voor het vervoer van Regiotaxi West-Friesland. Van daaruit vertrekken de taxis en worden ritaanname en planning geregeld. Ritten voor de Regiotaxi kan men reserveren via 088-6667000 of online via de website: www.regiotaxiwestfriesland.nl.

Regiotaxi West-Friesland

Inwoners van West-Friesland met een Wmo-vervoervoorziening kunnen gebruik maken van de Regiotaxi. Een Wmo-vervoervoorziening is bedoeld voor mensen met een beperking en kan aangevraagd worden bij de West-Friese gemeenten. Maandelijks worden er een kleine 10.000 ritten met de Regiotaxi West-Friesland gereden door Wmo-clinten, begeleiders en gezinsleden.