Gemeente Lansingerland

College bezoekt Combiwerk

Op dinsdag 24 mei jl. bezochten B&W Combiwerk Groen & Omgeving op de het bedrijvenpark De Berkelse Poort.

Combiwerk is een werk-leerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder begeleiding ontwikkelen medewerkers (Wet Sociale Werkvoorziening)en cliënten (bijstandsgerechtigden/WWB) hun mogelijkheden en vaardigheden op het gebied van werk terwijl ze aan de slag zijn, óf bij een externe werkgever óf binnen Combiwerk. Doel is een reguliere baan of een baan die daar zo dicht mogelijk bij in de buurt komt. Via combiwerk zijn 46 inwoners uit Lansingerland actief.

beoek college combiwerk

Buiten
Het college werd ontvangen door Hans van der Sandt, directeur Combiwerk, Guido Bindels, directieadviseur Combiwerk en Frank van Maarschalkerweerd, business unitmanager Facilitaire Dienstverlening. Voordat de vergadertafel werd opgezocht, bekeek het college eerst de werkzaamheden op het bedrijvenpark. Onder een stralende zon spraken ze met de enthousiaste werknemers van Combiwerk. De hoveniers van Combiwerk zorgen ervoor dat De Berkelse Poort er goed en representatief bij blijft liggen.

Toekomst
In het tweede gedeelte van het werkbezoek bespraken college en directie met name de toekomst. Er komen veel veranderingen op Combiwerk en de gemeente af als gevolg van stelselwijzigingen. Werken naar Vermogen wordt hierbij het uitgangspunt. Duidelijk is dat de decentralisatie gepaard gaat met flinke bezuinigingen. Hoe dat precies uitpakt is nog niet uitgekristalliseerd, maar Combiwerk stelt zich hierbij proactief op. Combiwerk toont zich voor gemeenten een meedenkende organisatie.

De organisatie
Combiwerk is een veelzijdige maatschappelijke onderneming. Het is een dienst op afstand van de gemeente Delft, met een vestiging in onze gemeente. Met rond 1.000 medewerkers is het één van de grotere bedrijven in Delft. Dagelijks leveren de medewerkers zakelijke diensten op het gebied van verpakken, assemblage, post, groen, schoonmaak, beveiliging, detachering en re-integratie. Combiwerk stimuleert medewerkers, zodat hun talenten en arbeidsmogelijkheden zich optimaal kunnen ontwikkelen. Samenwerken met Combiwerk betekent voor bedrijven en organisaties dan ook: invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.Â

Collegebezoek Combiwerk
Â