Gemeente 's-Hertogenbosch

30-05-2011
Geslaagde Dag van het Park en Buurten in Beweging

Foto Dag van het Park 2011 Mede door het stralende op zondag 29 mei werd de Dag van het Park en Buurten in Beweging een zeer geslaagd evenement. Ruim 4.000 mensen bezochten 's middags het park bij de Oosterplas.

De doelstelling om bewoners kennis te laten maken met het groen, en specifiek het park is gehaald. Buurten in Beweging, het initiatief van twee enthousiaste wijkbewoners, met als doel om bewoners elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten, is ook bereikt.

Activiteiten druk bezoch Foto Dag van het Park 2011 t Er waren veel activiteiten rond de Oosterplas, te veel om op te noemen. De meer dan veertig stands werden druk bezocht. Vooral de stands met de planten om de biodiversiteit te stimuleren trok veel aandacht. Veel kinderen timmerden nestkastjes getimmerd, schepten waterdiertjes op en leefden zich uit in de natuurspeelplaats. De scouting Hintham had hier verschillende spellen geplaatst. Ook volwassenen hadden veel belangstelling voor de spellen, zoals dammen en het go spel. Op de tennisclub was het gezellig door de verschillende muzikale optredens. Er waren veel mensen op het complex van de amateurs tuindersvereniging Oosterplas.

Foto Dag van het Park 2011
De trein heeft veel rondjes gereden en ook van de huifkar werd veel gebruik gemaakt. Op het strand werd er gevoetbald en er waren constant veel kinderen op springkussen in de vorm van een klimtoren te vinden. Ook hebben veel kinderen in de echte boot van de Bossche Reddings Brigade gezeten. De echte helden hebben de klimwand beklommen. Souad Lakahal heeft meer dan vijftig kinderen aan het dansen gekregen tijdens de grote Zumbaparty bij de Hockeyclub 's-Hertogenbosch.