Politie Rotterdam Rijnmond

Gestolen fiets aangetroffen, politie zoekt eigenaar

Datum publicatie: 30-05-2011 15:00

Maandag 23 mei werd er in een woning aan de Beiroetstraat in Oosterflank een fiets aangetroffen. Waarschijnlijk is deze fiets kort daarvoor gestolen.

Hij stond gewoon op slot en is mogelijk van straat getild. De fiets werd aangetroffen bij een notoire (fietsen)dief en autokraker. Signalement van de fiets: Reflection, type Femme (zogenaamde mamafiets), kleur paars met wit en bloemen, voorzien van AXA slot. Herkent u uw fiets hierin? Neem dan contact op met de afdeling Opsporing van het district Oost van de Rotterdam-Rijnmond via telefoonnummer 0900-8844.

Fietsendiefstal is een van de grote ergernissen van veel bewoners. De meeste fietsen worden gestolen in de binnenstad, bij het station, maar ook thuis. Vaak zijn exemplaren met ondeugdelijke sloten het doelwit. De politie doet er van alles aan om gestolen fietsen te traceren, maar ook u kunt diefstal voorkomen. Hoe? Zet `m op slot en vast aan paal of rek, ook al is het maar voor even. Zo maakt u het een fietsendief moeilijk. Is uw fiets toch gestolen? Doe altijd aangifte. Via internet http://www.politie.rotterdam.nl of telefonisch via 0900-8844.