Provincie Utrecht

Blazerskoor speelt tijdens opening expositie Zeist

`Zeist op de kaart' geopend

Een unieke tentoonstelling over de geschiedenis van Zeist, dat is de afgelopen zaterdag geopende expositie 'Zeist op de kaart'. Via het project 'De Utrechtse Schatkamer' is de provincie betrokken bij deze tentoonstelling, waar vier belangrijke impulsen voor de ontwikkeling van Zeist worden uitgelicht: de bouw van het Slot, de komst van de Hernhutter Broedergemeente, de groei van het toerisme en de vestiging van de zilverindustrie.

De nieuwe gedeputeerde voor cultuur, Mariëtte Pennarts-Pouw, sprak voor ruim 150 genodigden: "Het is een multimediale en veelzijdige tentoonstelling. Een mooi voorbeeld van 1+1=3! Door samenwerking meer resultaat". Na een kort programma met muziek van onder meer het blazerskoor van de Evangelische Broedergemeente volgden een rondleiding en een bezoek aan de tentoonstelling.

De tentoonstelling is gratis te zien in de expositieruimten van de Evangelische Broedergemeente aan het Zusterplein 20 in Zeist, van 29 mei tot en met 23 oktober 2011, dinsdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van Erfgoed Zeist.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11