Groen!

Groen! veroordeelt vernietiging proefveld en gaat debat aan

door Wouter Van Besien (Groen!) op 30 mei 2011 in "Milieu en natuur", "Voeding en landbouw"

Groen! keurt de vernieling van het ILVO-proefveld in Wetteren af. Wouter Van Besien: âDebat over genetische wijzigingen is noodzakelijk maar dergelijke actie maakt elk constructief debat onmogelijk. Een doelbewuste vernieling van wetenschappelijk onderzoek valt in geen enkel geval goed te keuren. Groen! neemt afstand van deze actie. Met deze actie werd niet alleen het aardappelveld vernietigd, het dreigt het debat over genetische wijzigingen onmogelijk te maken".

Constructief debat is nochtans noodzakelijk. De discussie over genetische wijzigingen is complex en gaat ruim. Groen! heeft drie grote bezorgdheden. Boeren hier en in het Zuiden worden afhankelijk van een handvol multinationals die bijna alle patenten in handen hebben. De consument is op dit moment niet altijd op de hoogte als hij gemanipuleerd voedsel koopt. Daar kan onder andere via etikettering een oplossing aan gegeven worden. En dan is er nog het belang van het voorzorgsprincipe. Er is nood aan meer wetenschappelijke onderzoek naar risico's voor mens, biodiversiteit en leefmilieu.

Wouter van Besien: "We gaan met professoren van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), onderzoekers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie verder in overleg. Die afspraak was al gemaakt voor de actie van zondag."

IFRAME:
http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=133012480106980&href=ht tp%3A%2F%2Fgroen.be%2Factualiteit%2FNieuwsflash-groen-veroordeelt-verni etiging-proefveld-en-gaat-debat-aan_2186.aspx&send=false&layout=standar d&width=450&show_faces=true&action=recommend&colorscheme=light&font&hei ght=80

Contact: Wouter Van Besien -