Gemeente Roermond

Beweegpark voor senioren feestelijk geopend

Vrijdagmiddag 27 mei heeft wethouder IJff van Sport het beweegpark voor senioren in de binnentuin van zorgcentrum Proteion Roncalli aan de Oranjelaan 79 feestelijk geopend. De Gemeente Roermond realiseerde dit beweegpark in samenwerking met woningstichting Domus en Proteion Roncalli. In het beweegpark staan vier verschillende fitnessapparaten, die speciaal zijn ontworpen voor senioren en vandalismeproof zijn. Daarnaast zijn er twee jeu de boulesbanen aangelegd.

De gemeente had eerst het idee het park aan te leggen in de nabijgelegen wijk. Hierover is enige commotie ontstaan; omwonenden waren bang voor vandalisme en 'hangjongeren'. Proteion Roncalli en Woningstichting Domus hebben vervolgens aangeboden het beweegpark te realiseren in de binnentuin van de aanleunwoningen, eigendom van Domus. Het beweegpark is voor iedereen toegankelijk en ook bedoeld voor mensen, die niet in het zorgcentrum wonen. Daar het een besloten binnentuin is, dient men de receptionist te passeren om de tuin te bereiken. Deze ziet erop toe dat het beweegpark alleen door senioren wordt gebruikt, de doelgroep waarvoor het park is ontworpen.

De Gemeente Roermond kent veel waarde toe aan een breed sport- en beweegaanbod voor al haar inwoners. Daar waar het voor jeugdige inwoners vaak een vanzelfsprekendheid is om deel te nemen aan sport- en spelactiviteiten, is dit bij senioren niet altijd het geval. De gemeente wil echter ook ouderen stimuleren een gezonde en actieve leefstijl na te streven en hoopt met dit beweegpark in de binnentuin van zorgcentrum Proteion Roncalli de senioren een mogelijkheid hiervoor te bieden.