Watersportverbond - KNWV

Dames K2 net geen podium bij World Cup kanovaren

maandag 30 mei 2011

DUISBURG - Op de World Cup in Duisburg is de Nederlandse K2, Rowdy van Eerde en Femke Roos, er net niet in geslaagd om een medaille te halen op de K2 200m. In de A-finale werden zij 4de , na drie weken geleden nog een zilveren medaille te hebben gehaald in Poznan. Robin Koenders behaalde ook een A-finale op de K1 500m, waarin hij de 8ste plaats behaalde. In Duisburg was een erg sterk deelnemersveld, bijna de hele wereld top was aanwezig bij de derde en laatste World Cup van het seizoen.
Â
In de B-finales wist Bram Brandjes de K1 500m op zijn naam te
schrijven, wat goed is voor een 10de plaats. Eef Haaze behaalde op de K1 500m de 7de plaats in de B-finale. Op de kortste afstand behaalde Vincent Kalf op de K1 200m de 9de plek in de B-finale.

De World Cup was tevens samen met de eerste World Cup in Poznan selectie moment voor de Wereld Kampioenschappen in Szeged, Hongerije. Waar voor de ICF (International Canoe Federation) de landenplaatsen voor de Olympische Spelen in Londen te behalen zijn. De Nederlandse selectie voor het WK wordt begin volgende week bekend gemaakt.

Resultaten

- www.kanuduisburg.de