Wageningen Universiteit en Researchcentrum
beproefd

Gotensysteem boomteelt wordt nader beproefd

Agenda 30 mei 2011

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Kwekers in de regio Opheusden hebben de afgelopen jaren een nieuw teeltsysteem ontwikkeld: productie van laanboomspillen in goten. PPO Bomen heeft de afgelopen periode veel onderzoek verricht aan dit systeem. In nauwe samenwerking met de kwekers is het systeem verder ontwikkeld.Â

Foto: Jan Jacob van Dijk (Gedeputeerde van de Provincie Gelderland, links op de foto) en Henk van Reuler (Projectleider Teelt de grond uit, rechts) bij de ingebruikneming van het teeltsysteem in Randwijk.

Op 25 mei is op de onderzoeklocatie Randwijk een nieuwe proefopstelling met deze teeltgoten officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde door een openingshandeling van Jan Jacob van Dijk, Gedeputeerde van de Provincie Gelderland. Deze actie vond plaats tijdens het Banket in de Bongerd op het Kenniscentrum PPO in Randwijk. Tijdens deze netwerkbijeenkomst konden bedrijfsleven, onderzoek en beleidsmakers kennismaken met dit nieuwe veelbelovende teeltsysteem.

Het doel van de opstelling in Randwijk is, om onderzoek dat niet op praktijkbedrijven uit te voeren is, hier verder uit te diepen. Het gaat met name om het efficiënt watergebruik, recirculatiewater en voedingsstoffen.