Scania


maandag 30 mei 2011 12:53

Scania R 400 Ecocombi voor Jos Heeren Transport

Breda, 30 mei 2011 - Jos Heeren Transport uit Hilvarenbeek heeft onlangs een nieuwe Scania R 400 Ecocombi in gebruik genomen. Het belangrijkste kenmerk van deze 25,25 meter lange combinatie is dat deze zonder bijzondere aanpassingen onafhankelijk van elkaar kan worden gelost.
Vergroot foto

Jos Heeren kan met het nieuwe voertuig een hoger rendement halen bij het transport van volumineuze ladingen. Met een hogere efficiency en een lagere belasting van het milieu tot gevolg.

De Scania R 400 LA4x2MNA is voorzien van de Scania Euro 5 XPI motor. Jos Heeren hoeft hiermee geen AdBlue aan de brandstof toe te voegen om aan de Euro 5 norm te voldoen. De Topline cabine en ergonomie en kwaliteit van het interieur zorgt voor veel ruimte en comfort. Een extra gemonteerd frontzicht camerasysteem zorgt bovendien voor extra veiligheid. Aflevering vond plaats door de Scania vestiging in Tilburg.

T-rent en H&W Nutfahrzeugtechnik hebben de speciale combinatie ontwikkeld. Het is een megatrekker met afzetbak en een tussenwagen met twee assen. De achterste drie-assige oplegger is een megatrailer. Het GVW betreft in totaal 57,5 ton. Dankzij de slimme opbouw met `gooseneck' en twistlock kan eenvoudig en snel achterwaarts gelost worden en is er een optimale binnnenhoogte. Het is mogelijk om 42 (26+16) blokpallets te vervoeren binnen Nederland.

Het familiebedrijf Jos Heeren Transport dateert van 1921. Tegenwoordig is Jos Heeren een logistiek dienstverlener dat een breed scala aan logistieke diensten aanbiedt. Een gedeelte of de gehele logistieke keten kan - afhankelijk van de behoefte van de klanten - worden verzorgd. De activiteiten van Jos Heeren Transport bestaan uit transport, distributie, opslag en handling, VAL-activiteiten en reverse logistics. Het grootvolume vervoer in de Benelux is de specialisatie maar strekt uit over heel Europa. Als familiebedrijf staat service, betrouwbaarheid en het nakomen van gemaakte afspraken hoog in het vaandel. Jos Heeren zal de ecocombi ondermeer inzetten voor transport van SCA Tilburg en ROTOM in Son. De nieuwe Scania combinatie is een mooie aanvulling op het indrukwekkende wagenpark.

Fotobijschrift: De imposante Scania R 400 ecocombi van Jos Heeren Transport