Gemeente Valkenburg aan de Geul

Werkzaamheden Bogaardlaan tijdelijk stopgezet...

Werkzaamheden Bogaardlaan tijdelijk stopgezet, Pelerinstraat van start

De werkzaamheden aan de derde fase van het Geulkadeproject zijn in volle gang. In de Bogaardlaan worden de werkzaamheden tijdelijk stopgezet. De werkzaamheden in de Pelerinstraat zijn gestart.

Het tijdelijk stopzetten van de werkzaamheden in de Bogaardlaan is de instabiliteit van een deel van de kademuur. Eerst zal in kaart gebracht moeten worden wat de precieze draagkracht van dit gedeelte van de kademuur is, voordat de werkzaamheden worden voortgezet. Betrokken partijen gaan ervan uit dat over enkele weken de werkzaamheden aan de Bogaardlaan weer opgepakt kunnen worden. Er zal geprobeerd worden om het tijdsverlies zoveel mogelijk op te vangen door een efficiënte inzet van mankracht en materieel. De verwachting is dat de werkzaamheden, ondanks de tijdelijke stopzetting, volgens planning worden opgeleverd.

Op dit moment worden de werkzaamheden in de Pelerinstraat opgestart. De houten paaltjes aan de kant van de Kerk zijn inmiddels verwijderd. De komende dagen zal een deel van de rijbaan verwijderd worden. De bouwkuip wordt dan ingericht. De straat zal zo worden ingericht dat het reguliere verkeer gebruik kan blijven maken van de Pelerinstraat. De Kerk, Kasteel Den Halder en Hotel LâEmpereur blijven zo toegankelijk per auto.

Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met Jos Bauer, deelprojectleider communicatie Centrumplan, tel. 06-81271777, mail jegdbauer@gmail.com
Â