Politie Midden- en West Brabant

Bredanaar (35) negeert stopteken verkeersregelaar

Breda, 30-05-2011 o De politie heeft zondagmiddag een 35-jarige Bredanaar aangehouden na een melding van een verkeersregelaar bij de jaarmarkt in Princenhage, dat ze bijna door de verdachte met zijn auto was aangereden. Ze had opzij moeten springen om letsel te voorkomen. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Hij ontkende dat hij aangeefster bijna had aangereden.

De 24-jariger verkeersregelaar deed aangifte. Zij vertelde dat zij werkzaam was bij de jaarmarkt in Princenhage. De aangeefster was herkenbaar aan haar feloranje hesje, zij stond rond 16.30 uur samen met een collega bij een wegafzetting op de Pastoor van Spaandonkstraat. Ze stelde zich op tussen een afzettingsbord en een geparkeerde auto. Ze zag in de verte een bestelauto aankomen, die naar schatting zo'n 25 a 30 km / uur reed en gaf een stopteken, ze zag dat de bestuurder naar haar gebaarde dat zij opzij moest gaan. De verkeersregelaar schrok toen zij zag dat die automobilist niet remde, waardoor zij opzij moest springen om een aanrijding te voorkomen. Het slachtoffer was er van overtuigd dat als zij was blijven staan, zij zwaar letsel had
opgelopen. Ze zag dat die bestuurder de auto verderop parkeerde en een zaak binnen ging. Daar is de verdachte aangehouden. Een collega van de aangeefster bevestigde als getuige haar relaas.

De verdachte verklaarde dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij gaf toe dat hij wel gezien had die verkeersregelaar een stopteken gaf, hij had naar eigen zeggen een teken gegeven om iets voorbij de afzetting te parkeren. Daarna was hij rustig doorgereden. Volgens hem was er verder niets voorgevallen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-05-2011 11:42 | © Regio Midden en West Brabant |