Woonbond

Verkiezing beste huurdersorganisatie en bewonerscommissie 2011

De Woonbondverkiezing `Beste huurdersorganisatie & bewonerscommissie' heeft dit jaar het thema energiebesparing. Tot 16 september kunt u kandidaten voordragen. Uit de binnengekomen aanmeldingen selecteert een onafhankelijke jury 3 bewonerscommissies en 3 huurdersorganisaties. Tussen 27 september en 1 november is er een online verkiezing om de winnaars te bepalen.

pages/nieuws/images/verkiezing/verkiezing_logo.jpg Met deze verkiezing wil de Woonbond het belangrijke werk van huurdersorganisaties en bewonerscommissies onder de aandacht brengen, en de betrokken vrijwilligers in het zonnetje zetten. Er is een prijs voor de huurdersorganisatie die zich het beste heeft ingezet voor energiebesparing, en een prijs voor de bewonerscommissie die dit het beste heeft gedaan.

Iedereen mag voordragen

Iedereen mag huurdersorganisaties en bewonerscommissies aanmelden voor deelname aan de verkiezing.

* Het maakt niet uit of u huurder bent, eigenaar-bewoner of verhuurder.

* U kunt namens uw organisatie een voordracht doen, maar ook als privépersoon.

* Het is toegestaan om uw eigen organisatie voor te dragen.
* U mag meer dan een voordracht doen.

Waarom verdient deze organisatie de prijs?

Als u een organisatie aanmeldt willen we natuurlijk weten waarom u vindt dat deze organisatie zou moeten winnen. Op het aanmeldingsformulier is ruimte om dat toe te lichten. Als u dat wilt kunt u de voordracht verder toelichten met een bijlage.

Voordracht kan online of per post

Met ons webformulier kunt u snel en eenvoudig een bewonerscommissie of een huurdersorganisatie voordragen. U vult de voordracht online in en klikt op verzenden.
Doet u de voordracht liever per post? Ook dat kan. Onderstaande formulieren kunt u downloaden, printen, invullen en vervolgens opsturen naar de Woonbond.

formulier om bewonerscommissie voor te dragen (PDF, 291 kB)

formulier om huurdersorganisatie voor te dragen (PDF, 240 kB)

Nog eens rustig nalezen hoe deze verkiezing werkt?

Download het informatieblad (PDF, 365 kB)

Online verkiezing dit najaar

Uit alle binnengekomen aanmeldingen selecteert een onafhankelijke jury drie huurdersorganisaties en drie bewonerscommissies. U kunt meebepalen wie er wint door tussen 27 september en 1 november via deze website te stemmen voor één van de geselecteerde bewonerscommissies en één van de geselecteerde huurdersorganisaties. De prijsuitreiking is op 18 november

Voorbeelden EnergiebesparingBewonerscommissies en huurdersorganisaties hebben ieder hun eigen werkterrein. Huurdersorganisaties overleggen met verhuurders (en vaak ook gemeenten) over hoofdlijnen van beleid. Bewonerscommissies zijn juist op straat- en wijkniveau actief.

Wat doen huurdersorganisaties en bewonerscommissies zoal aan energiebesparing? Een aantal prakijkvoorbeelden

o Woningen energiezuiniger maken
o Onderzoeken naar woonlasten van huurders
o Energieconvenanten afsluiten tussen huurdersorganisatie en verhuurder
o Inschakelen van de Woonbond Energiebus
o Toepassen van de woonlastenwaarborg
o Huurders voorlichten over energiebesparing en gezond wonen o Deelnemen aan de energiebesparingswedstrijd Klimaatstraatfeest

www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl