Gemeente Boxmeer


Koningskerkje wint de Dr. PeelenCultuurprijs 2011

Op zondag 29 mei hebben burgemeester K. van Soest en wethouder W. Hendriks-van Haren de Dr. PeelenCultuurprijs 2011 uitgereikt aan Stichting Koningskerkje. Het Koningskerkje heeft de prijs met name gewonnen voor het brede aanbod aan kunstactiviteiten dat zij organiseert in het mooie decor van het rijksmonument. De beide andere genomineerden, Stichting Comité Boxmeerse Vaart en Stichting de Oude Schoenendoos, ontvingen een oorkonde.

De uitreiking van de zevende Dr. PeelenCultuurprijs vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Cultureel Centrum De Weijer, aansluitend op de culturele manifestatie BoxMeerCultureel. Na een officiële opening door living statue Dr. Peelen heeft iedere genomineerde zichzelf eerst op eigen wijze gepresenteerd met film- of diapresentatie. De Vaart was zelfs aanwezig met een miniprocessie. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het Overloons Brass Quintet.

Hierna had wethouder W. Hendriks-van Haren de eer om de nominaties van de kandidaten toe te lichten en bekend te maken dat Stichting Koningskerkje de winnaar is van de Dr. PeelenCultuurprijs 2011.

De prijs is naar Stichting Koningskerkje gegaan voor de gastvrije, professionele en toegankelijke wijze waarop zij vele kunstvormen naar een breed publiek toe brengt. Stichting Koningskerkje heeft in haar 12-jarig bestaan veel weten te bereiken. Het Koningskerkje is niet alleen een unieke locatie voor huwelijken en een mooi cultureel erfgoed om langs te komen. De stichting heeft van het Koningskerkje vooral een prachtige ruimte gemaakt waar iedereen welkom is bij de vele culturele activiteiten die zij er organiseert. De stichting betrekt nadrukkelijk ook de jeugd bij de verschillende vormen van kunst. En de vele vrijwilligers zorgen voor een gastvrije, ongedwongen ontvangst en een deskundige begeleiding.