Politie Drenthe

Maandag 30 mei 2011

Provincie Drenthe, 30-05-2011

Automobiliste ziet auto van rechts over het hoofd

ASSEN Zondagmiddag heeft er een ongeval op de Caro van Eyckweg plaats gevonden. Een 43-jarige automobiliste uit Assen reed over de Caro van Eyckweg en wilde rechtdoor rijden in de richting van de Kloosterveste. Zij zag daarbij de van rechts komende 34-jarige automobiliste uit Assen over het hoofd en botste vol in de flank van de auto. In de auto van de 43-jarige vrouw zaten twee kinderen, deze zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis en bleken ongedeerd. In de auto van de 34-jarige automobiliste zat een 35-jarige vrouw uit Assen en een baby. De baby is eveneens onderzocht. Het kleine jongentje heeft vermoedelijk een hersenschudding aan de botsing overgehouden. De rest bleef ongedeerd.

Crossmotor in beslag genomen

ASSEN Surveillerende agenten zagen zondagmiddag een 19-jarige jongeman uit Assen op de Zevensterstraat rijden op een crossmotor. Bij controle bleek dat het voertuig niet gekeurd was om te rijden op de openbare weg. Na een korte achtervolging is de jongeman aan de kant van de weg gezet. Hij is aangehouden en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De crossmotor is in beslag genomen.

Auto op de kop in de sloot

NIJEVEEN Zondagavond is een 59-jarige automobilist uit Meppel aangehouden. De man reed over de Rijksweg toen hij door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor en met zijn auto en aanhanger op de kop in de naastgelegen sloot belandde. Omstanders konden de man, diens 26-jarige dochter en 5-jarige kleinzoon uit het voertuig halen. Allen bleven ongedeerd. Bij controle bleek dat de Meppeler te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 540 ug/l. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijden tijdens rijontzegging

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 46-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden. De man reed in een auto over de Jonkheer de Jongestraat toen surveillerende agenten hem tegen kwamen. De man werd staande gehouden voor een controle. Daar bleek dat de man een rijontzegging had. Hij is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Motorrijder gewond

ZUIDLAARDERVEEN Zondagmorgen is een 37-jarige motorrijder uit Haltsdorf gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed met drie andere motorrijders over de Dorpsstraat in de richting van de Groeve. De vrouw is door nog onbekende reden met haar motor uit de bocht gevlogen. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het Martiniziekenhuis te Groningen.

Alcohol in het verkeer
EMMER COMPASCUUM Zondagavond is aan het Oosterdiep WZ een 52-jarige man uit Barger Compascuüm aangehouden. De man viel op door zijn gevaarlijk rijgedrag, waarop de politie hem een stopteken gaf. Er werd door de agent een sterke dranklucht geroken en ook sprak de man met dubbele tong en was hij onvast ter been. De man is overgebracht naar het politiebureau in Emmen. Hier verleende hij geen medewerking aan de ademanalyse. Er is een rijverbod van 22 uur opgelegd en het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

EMMEN Zondagmiddag is een vrouw uit Emmen (leeftijd onbekend) op haar oprit gewond geraakt. De 80-jarige man van het slachtoffer reed achteruit zijn oprit af waar zijn vrouw stond te praten met de buurvrouw. De man zag hierbij zijn vrouw over het hoofd en reed tegen haar aan. De vrouw kwam te vallen op haar gezicht. Door de val brak haar bril en sneed zij haar neus. Omdat de neus hevig bloedde is de vrouw ter controle overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen.