Vestia


30-5-2011

MUSEUM CATERING NAAR ZUID57

---

Vestia Den Haag Zuid-West heeft in Museum Catering haar partner gevonden voor de horecavoorzieningen in ZUID57. In het voormalige Stevin College exploiteert Museum Catering het restaurant en de vergaderruimten. Vanaf half oktober kunnen omwonenden en de vele bezoekers die het kunst- en cultuurcentrum zullen aantrekken hier terecht voor een hapje en een drankje in de brasserie of op het buitenterras van het volledig gerenoveerde schoolgebouw.

Gretha Jansen, bedrijfsdirecteur van Vestia Den Haag Zuid-West: "Wij zijn trots dat we een kwalitatief goede partij voor ZUID57 hebben aangetrokken. De kwaliteit en persoonlijke dienstverlening die Museum Catering biedt, past uitstekend bij onze ambities op het gebied van maatschappelijk ondernemen en om van ZUID57 de nieuwe culturele hotspot van Den Haag Zuidwest te maken."

Maatschappelijk ondernemen
Maatschappelijk ondernemen is een belangrijk thema voor Vestia. Door te investeren in wijkvoorzieningen en de vernieuwing van buurten en wijken draagt Vestia eraan bij dat bewoners zich prettig thuis voelen in de wijk.

Louis Paardekooper, directeur Museum Catering: "Het is onze ambitie om dé ontmoetingsplaats te worden voor de bewoners en ondernemers van Escamp. Wij zijn ons erg bewust van de maatschappelijke functie die wij vervullen in de wijk. Daarom zullen wij bij de aanstelling van ons personeel bewoners uit de wijk Escamp voorrang te geven".

ZUID57, hét kunst- en cultuurcentrum van Den Haag Zuidwest Vestia verhuurt in ZUID57 ruimten aan creatieve en ambachtelijke (startende) ondernemers. Theater, film, beeldende kunst, muziek, horeca, cursussen en ondernemingen: ZUID57 wordt hét kunst- en cultuurcentrum van Den Haag Zuidwest. In de voormalige aula van de school programmeert theater Dakota haar voorstellingen en concerten. In de oude docentenkamer komt een filmzaal waar dagelijks films vertoond zullen worden. In de ateliers, de studio's en de voormalige gymzalen geeft het Koorenhuis Escamp cursussen, workshops en presentaties in dans, theater, beeldende kunst, muziek, schrijven, beeld en media. Platform 57, platform voor beeldende kunst, verzorgt meerdere malen per jaar kunstexposities. Op dit moment zijn er nog enkele bedrijfsruimten beschikbaar. Ga voor meer informatie naar www.zuid57.nl.
*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Leefbaarheid Zuidlarenstraat ZUID57 vernieuwing renovatie Kunst & Cultuur

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de 15 lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1100 mensen bij Vestia. Vestia Den Haag Zuid-West werkt in de wijken Morgenstond, Bouwlust en Vrederust. Onze medewerkers kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vestia Den Haag Zuid-West beheert circa 6800 woningen en er werken in totaal ruim 75 mensen. Ga voor meer informatie naar www.vestia.nl/denhaagzuidwest.