KNHS

Jan van Beek doet goede zaken in Poolse Bialy Bor 30 mei 2011
Jan van Beek - Troy

BIALY BOR (KNHS) - Na een goede dressuurproef wist Jan van Beek (Rijsbergen) in de cross van de drie sterren eventingwedstrijd in het Poolse Bialy Bor foutloos op de hindernissen te blijven. Wel moest hij met Troy een paar strafpunten accepteren voor het overschrijden van de tijd, maar uiteindelijk bleek dat geen van de ruim 40 deelnemers in staat was gebleken de cross binnen de toegestane tijd te rijden.

De Duitser Frank Ostholt, die met Little Paint na de dressuur aan de leiding ging, zakte terug naar de vierde plaats in de eindrangschikking, mede door twee springfouten in het afsluitende springen. Daarin wist Jan van Beek met Troy foutloos te blijven, waardoor hij uiteindelijk als vijfde eindigde. De overwinning ging naar de Zweed Niklas Jonsson met First Lady, voor zijn landgenote Sara Angotsson Ostholt met Wega.
Merel Blom (Breukelen), die met Umberto DB aan deze wedstrijd deelnam, eindigde als 16de. Zij had de pech twee springfouten te maken in de afsluitende springproef, waardoor een top tien klassering verloren ging. Jan van Been ging ook van start in de één ster wedstrijd met Charlie Jean Z en eindigde in die wedstrijd als tiende, net voor Merel Blom met Ziekieno.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.stadobialybor.pl

Uitslag CIC***:


1) Niklas Jonsson (Zwe) - First Lady - 56.00
2) Sara Angotsson Ostholt (Zwe) - Wega - 58.40
3) Katrin Norling (Zwe) - Pandora Emm - 68.20 5) Jan van Beek (Rijsbergen) - Troy (v. Jumbojet) - 72.50 16) Merel Blom (Breukelen) - Umberto DB (v. Oscar) - 84.50

Uitslag CCI*:


1) Marcin Michalek (Pol) - First Lady - 54.60
2) Mia Hastrup (Den) - Constantin M - 55.60
3) Kamil Rajnert (Pol) - Jak Chef - 56.40
10) Jan van Beek - Charlie Jean Z - 78.30
11) Merel Blom - Ziekino (Indoctro x Belisar) - 79.50

Foto Jan van Beek met Troy door: www.melissen.net