Provincie Utrecht

Kinderkunst over natuur rond Het Gein

Tijdens de 'Geindag' op zaterdag 28 mei presenteerden kinderen van verschillende basisscholen uit Abcoude en Amsterdam Zuid-oost hun kunstwerken rondom de rivier Het Gein. Voorafgaand lieten zij zich gedurende drie weken inspireren door de rijke geschiedenis van het cultureel erfgoed, de prachtige natuur en de rivier.

Samen met 13 professionele kunstenaars werkten de kinderen aan de meest waanzinnige kunstwerken op boerenlocaties in dit gebied. Tijdens de Geindag vond een grote expositie plaats langs de rivier en op een aantal boerderijen.

Gedeputeerde Bart Krol: "Ik vind het belangrijk dat basisschoolkinderen een band met hun omgeving opbouwen, zodat zij zich met het gebied identificeren en het voor de toekomst willen behouden. Om dat te bereiken, moet je wel eerst zorgen dat kinderen hun omgeving leren kennen en gaan waarderen. Dit project is een creatieve manier om dat te doen en ik ben heel benieuwd naar de resultaten."

Het Geinproject kwam mede tot stand met Europese subsidie en valt binnen het programma Agenda Vitaal Platteland van de provincie Utrecht.

Meer informatie op de website Geindag.wordpress.com

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11