Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 30-05-2011

Na achtervolging verdachte aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag na een achtervolging een man aangehouden omdat hij niet wilde stoppen.

Tijdens de surveillance reden agenten omstreeks 16.50 uur over de Magelhaenlaan. Vanuit de richting van de Columbuslaan kwam een auto aanrijden. De bestuurder ging, bij het zien van de politie, er met hoge snelheid van vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Tijdens de achtervolging ramde de automobilist een auto op de Afrikalaan.

Hierna reed hij door en maakte een groot aantal verkeersovertredingen. Inmiddels was één van de banden van de auto lekgeraakt. Uiteindelijk werd de auto door drie politieautos op de Socratesbrug klemgereden. De 18-jarige verdachte uit Utrecht kon worden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Zondagavond werd een jongen door drie andere jongens van zijn geld beroofd. De politie zoekt getuige(n).

Een 14-jarige jongen uit Utrecht liep omstreeks 19.05 uur over de Ankaradreef toen hij eten ging halen. Plotseling werd de jongen door drie andere jongens aangevallen en beroofd van zijn portemonnee. De verdachten renden na de beroving weg in de richting van de Minaretdreef. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man op heterdaad aangehouden omdat hij een inbraak in een auto had gepleegd.

Een getuige belde omstreeks 11.20 uur naar de politie omdat hij zag dat een man aan het inbreken was in een auto die geparkeerd stond aan de Engelen van Pijlsweertstraat. De getuige gaf een goed en opvallend signalement aan de politie door. Omdat de verdachte een kanariegeel jack aan had viel hij enorm op. Na een korte zoektocht in de buurt zagen agenten de verdachte op de Boomgaardlaan lopen. Hierop werd de 19-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden.

Rond 18.30 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd bij een huis aan de Hermelijnvlinder. De inbrekers waren overlopen en op de vlucht geslagen. De getuige gaf aan dat één van de twee verdachten zijn been in het gips had. De politie zocht in de omgeving en zag niet veel later twee jongens op de Eerste Oosterparklaan lopen.

Eén van de jongens had zijn been in het gips en voldeed volledig aan het opgegeven signalement. De jongens, 16 en 17 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Inbraak sporthal

UTRECHT De politie heeft zondagavond drie mannen aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een inbraak in een sportcomplex.

Omstreek 18.55 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een sportcomplex aan de Grote Trekdreef. Volgens de melder waren na de inbraak zijn de zes verdachten er lopend vandoor gegaan richting de Albert schweitzerdreef. Agenten gingen vervolgens in de omgeving op zoek naar de verdachten. Omstreeks 19.00 uur werd op de Grote Trekdreef een 19-jarige Utrechter aangehouden.

Even later hield de politie nog twee mannen, 18 en 19 jaar en afkomstig uit Utrecht, aan in de omgeving. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau.De politie doetnog onderzoek naar de overige daders.